Teknoloji "Britney Spears öldü" tweeti ortalığı karıştırdı

"Britney Spears öldü" tweeti ortalığı karıştırdı

27.12.2016 - 13:30 | Son Güncellenme:

Hackerlar tarafından ele geçirilen Sony Music Global'in twitter hesabından Britney Spears’ın öldüğü haberi paylaşılınca sosyal medyada yer yerinden oynadı.

Britney Spears öldü tweeti ortalığı karıştırdı

Sony Music Global şirketinin twitter hesabından dün sabah “Huzur içinde uyu Britney 1981-2016” tweeti ile “Britney Spears, kaza sonucu hayatını kaybetti. Detayları çok yakında paylaşacağız” mesajı yayımlandı. Sony Music'ten yapılan açıklamada, 35 yaşındaki şarkıcının öldüğüne dair paylaşımların, hesabın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesi sonucu atıldığı ve gerçek olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Hesabın kurtarıldığını açıklayan şirket, söz konusu paylaşımları sildi, yaşanan olay nedeniyle şarkıcı ve ailesinden özür diledi. Dünyaca ünlü şarkıcının sözcüsü Adam Leber ise CNN kanalına bağlanarak, 35 yaşındaki Spears'ın hayatta ve iyi olduğunu açıkladı.

Asılsız tweetleri ise bilgisayar korsanı OurMine grubu üstlendi. Ourmine daha önce Facebook Yönetim Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, kablolu yayın şirketi Netflix ve Marvel gibi ünlülerin hesaplarını da hacklemişti.