Siyaset ‘Bu bir bayrak yarışı’

‘Bu bir bayrak yarışı’

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti olağanüstü kongresinden bu yana gündemde olan ve Başbakan Yıldırım’ın “Bir bakarsınız bu değişiklik yapılır” dediği kabine revizyonu dün gerçekleşti

‘Bu bir bayrak yarışı’

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından dün yeni kabineyi açıkladı. Bir önceki kabineden 6 isim dışarıda kalırken, beş ismin de görev yeri değişti. Yeni kabineyi açıklayan Yıldırım, “Hepsi birbirinden üstün, kapasiteli, meziyetlere sahip arkadaşlar. Ne görevi bırakan ne de alanın birbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Bu bir bayrak yarışıdır, kan değişimidir” dedi.

Erdoğan dün programında olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Başbakan Yıldırım’ı kabul etti. Erdoğan ve Yıldırım’ın önceki akşam da 4 saati aşan bir görüşme gerçekleştirdikleri öğrenildi. Dünkü görüşme yaklaşık 2 saat sürdü ve görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Yıldırım’ın keyifli olması dikkati çekti. Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şu açıklamayı yaptı:

- İSTİŞARE ETTİK: Bakanlar Kurulu değişikliği ile ilgili bugün Cumhurbaşkanımıza arzda bulunduk. Yaptığımız görüşme ve istişare sonucu yeni bakanlar kurulu oluştu. Milletimiz için güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. 15 bakanımız görevlerini sürdürecek. Altı yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan bayrağı devralacak. Beş bakanlar kurulu üyemizin görev yeri değişikliği ile kabinede görevlerini sürdürecekler. 26 bakan ve başbakan yardımcısından oluşan Bakanlar Kurulu’nun beş arkadaşımızın görev yeri değişmiş altı yeni arkadaşımız da yeni üyesi olmuştur. Görevine devam etmeyen, görev almayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev alanlara başarılar diliyorum.

- SİYASETTE OLAN ŞEY: ‘Bir bakarsınız bu konuşulmaz değişiklik yapılır’ demiştik. Cumhurbaşkanımıza arz ettik ve bugün de kamuoyu ile değişikliği paylaşıyoruz. Görev yapanlar, bugün Bakanlar Kurulu’nda yeni göreve başlayacaklar, hepsi birbirinden üstün, kapasiteli meziyetlere sahip arkadaşlar. Ne görevi bırakan ne de alanın birbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Bu bir bayrak yarışıdır, kan değişimidir. Bakanlar Kurulu zaman zaman yeni değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda bunlar yapılır. Genel olarak demokraside siyasette olan bir şey.

- SONRA İLAN EDİLECEK: Görev dağılımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Başbakan yardımcılarının görev alanları daha sonra ilan edilecektir.

Yıldırım’dan çifte görüşme

Başbakan Yıldırım dün telefon diplomasisine devam etti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde, DEAŞ’tan kurtulan Musul için tebrik etti. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde de, Avrupa Konseyi’yle yakın işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı