Siyaset ‘Bu işte FETÖ’cü olmayanlar da var’

‘Bu işte FETÖ’cü olmayanlar da var’

25.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak “FETÖ’ye mensup olmayan bazı isimler de bu işin içerisinde. TSK içerisinde başka gruplar var onlar da darbeye destek vermiş durumdalar ve işin içindeler” dedi.

‘Bu işte FETÖ’cü  olmayanlar da var’

Kanal 7 Televizyonu’nda konuşan Bozdağ, Gülen’in iadesine ilişkin olarak, “Böyle bir durum karşısında ABD’nin Gülen’i himaye eden yaklaşımı sürdüremeyeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızı infaz için bir tim gidiyor. Obama’yı infaz için giden bir grup olsa, bunu yapan kişileri sevk ve idare eden kişi Türkiye’de olsa, bizden Amerika bunu istese ve biz vermezsek, ABD ne yapar?” ifadesini kullandı.

O gece en büyük kahramanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığını söyleyen Bozdağ, “Geçmişte Yeltsin tankın üstüne çıkmıştı, esasında Tayyip Bey de uçağın üstüne çıktı ve ölüme uçtu. Bunun gerçekleşmesinde büyük bir iman var” dedi.
Bozdağ darbe girişimini müsteşarından öğrendiğini belirterek, “O arada MİT Müsteşarımızı aradım, ulaşamadım. Darbe teşebbüsü olduğunu öğrendiğimde abdest alarak, oğlumla beraber evden çıktım. Derhal soruşturma talimatı verdim” dedi.