Gündem ‘Bu ne büyük acı’

‘Bu ne büyük acı’

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin eşi Songül Gökçe, cenazede “Kimse acılarımı dindiremeyecek” dedi

‘Bu ne büyük acı’

Kars’ın Kağızman ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 35 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi Kars’ta düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Kars İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende Şehit Ali Gökçe’nin eşi Songül Gökçe (30), oğlu 11 yaşındaki Buğra ve kızı 3 yaşındaki Azra ile birlikte bayrağa sarılı tabutu görünce gözyaşlarına boğuldu. Songül Gökçe, “Allah’ın bu ne büyük acı” diye feryat edip baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri müdahale ettiği acılı eş bayrağa sarılı tabuta bakarak, “Hiç kimse benim acılarımı dindiremeyecek. Yanıyorum. ‘Yorgunum, uykusuzum’ derdi. Aşkım dindi mi yorgunluğun, bitti mi bütün acıların” diye feryat etti.

Benim Ali’m şehit

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay da her Türk’ün, Allah’ını sever gibi vatanını sevdiğini, ibadet eder gibi vatanına hizmet ettiğini, şehitlik mertebesine ulaşmanın, her Türk askeri için elde edilecek en büyük rütbe, kazanılabilecek en büyük şeref olduğunu belirterek şehit ailesine şöyle seslendi:

Haberin Devamı

“Sakın üzülmeyin. Evladınız, eşiniz, babanız size öyle bir miras bıraktı ki dünyanın tüm hazinelerini bir araya getirseniz yine de elde edemeyeceğiniz, büyük gurur ve onurla göğsünüzü gere gere söyleyin ‘benim Alim şehit’ diye.”

Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi, Düziçi ilçesi Ellek beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.