Gündem ‘Bu polislerin kullanım süresi doldu mu?’

‘Bu polislerin kullanım süresi doldu mu?’

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet’teki operasyon Meclis’te tartışma konusu oldu. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, operasyonla ilgili, “Şimdi bu polislerin kullanım süreleri dolduğu için mi yaka paça gözaltına alıyorsunuz? Yoksa son yaptıkları operasyonun ucu size dokundu diye mi?” diye sordu.

‘Bu polislerin kullanım süresi doldu mu’

Özcan, “Dün onlara yanlış siz yaptırttınız, bugün de tetikçi olarak kullandığınız insanları yaka paça içeri alıp günah çıkartmaya çalışıyorsunuz” iddiasında bulundu.
Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sataşmadan dolayı söz alarak, “Dün nasıl ki darbelere karşı durdursak bugün de darbelerin karşısındayız ama CHP zihniyeti nasıl ki darbeden yana tavır takındıysa, bugün de darbeden yana tavır takındı” dedi.
Aydın’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, Başbakan Reecep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık’tan sonra, “İçeride çok sayıda günahsız adam var” dediğini belirterek, “Ne için demişti bunu? Günahsız adam olduğuna inandığı için değil, soruşturmanın ucu kendisine geldi dayandı, 4 bakanı gidecek, kendisi gidecek, Yüce Divan’a gidecek, korkuyla Balyoz’a sarıldı, Ergenekon’a sarıldı. Şimdi onları alt ettiğini zannettiği için Balyoz’a yeniden ‘darbedir’ demekte hiçbir sakınca yok. Bu tam bir ikiyüzlülüktür, tam bir ikiyüzlü siyasettir” diye konuştu.