Dünya ‘Bücür’ ABD’ye iade

‘Bücür’ ABD’ye iade

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meksika, “El Chapo” (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ı ABD’ye iade etti. Guzman’ın, cinayet, kaçakçılık, kara para aklama ve komplo kurma iddialarıyla yargılanması bekleniyor

‘Bücür’ ABD’ye iade

Meksikalı uyuşturucu kaçakçısı Joaquin Guzman, ABD’de Donald Trump’ın yemin törenine saatler kala ABD’ye iade edildi.
“El Chapo” (Bücür) lakaplı Guzman’ın avukatları tarafından yapılan ABD’ye iade kararına itirazın Meksika federal mahkemesi tarafından reddedilmesiyle uyuşturucu baronu kaldığı hapishaneden bir helikoptere bindirildi. Ciudad Juarez’deki havaalanına geltirilen Guzman burada bir uçağa bindirilerek ABD’ye gönderildi.

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütü Sinaloa Cartel’in lideri Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika’da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016’da tekrar yakalanmıştı. Yakalanmadan hemen önce aktör Sean Penn ile Rolling Stone dergisi için röportaj yapan Guzman, “Herkesten çok uyuşturucu satıyorum. Kamyonlar, tekneler, uçaklar ve denizaltılardan oluşan bir filom var” demişti. ABD’de 6 suçtan yargılanması beklenen Guzman’ın cinayet, kaçakçılık, kara para aklama ve komplo kurma iddialarıyla karşı karşıya gelmesi bekleniyor.