Siyaset 'Bunların tabanı ibadet, ortası  ticaret, tavanı ihanettir'

'Bunların tabanı ibadet, ortası  ticaret, tavanı ihanettir'

11.08.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız 17-25 Aralık'tan sonra bile bu yapıyla ilgili ısrarla şunu söyledi; 'Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir.' Ancak 15 Temmuz'dan sonra hala bu yapıyla ilişkisini sürdürenler şunu akıllarına koysunlar; bunun tabanı, ortası, tavanı falan kalmadı. Bu yapının artık altı da ortası da üstü de ihanettir." dedi.

Bunların tabanı ibadet, ortası  ticaret, tavanı ihanettir

Anıtpark Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan, milletin gücünü, vatan sevgisini, birlik ve beraberlik anlayışını alanlara yansıtan herkese teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla nöbetlere son verildiğini hatırlatan Özlü, "Ancak bu gece aslında bir son, bir final, bir hatime değildir. Görünüşte son olan bu nöbet, aslında bir Fatiha'dır, yeni bir başlangıçtır. Bu son nöbet, yeni bir niyettir. Zira esas vazifemiz yeni başlıyor." ifadelerini kullandı.Özlü, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında milletçe kenetlenip ayrılıkları bir kenara koyduklarını, vatan sevgisi etrafında buluştuklarını, darbe yapmak isteyen alçaklar sürüsüne "dur" dediklerini söyledi. Şimdi en önemli görevin, bu birlik ve beraberliği göz bebeği gibi korumak olduğunu vurgulayan Özlü, şöyle konuştu: "Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu hep birlikte gördük. Şimdi en büyük vazifemiz, bu büyük millete yakışan bir Türkiye'yi inşa etmektir. Bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. Bu vatan bize, 'toprağın kara bağrında sıradağlar' gibi duran şehitlerimizin emanetidir. Biz öyle öğrendik ki 'Vatan sevgisi imandandır.' İnsan olan, doğup gözlerini açtığı, büyüdüğü, doyduğu, yurt edindiği, eşe dosta karıştığı, kültürünü ve kişiliğini kazandığı topraklara gönülden bağlı olur çünkü bizim için vatan, topraktan, havadan ve sudan ibaret değildir. Vatanımız bizim manamızdır, ruhumuzdur, bizi biz yapan özümüzdür."

Haberin Devamı

'PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATAN'

Bakan Özlü, FETÖ üyesi eşkıyaların Türkiye'ye değil, Pensilvanya'ya bağlı olduğuna dikkati çekti.Türkiye'nin bu milletin geçmişi, bundan çok daha önemlisi geleceği olduğunu söyleyen Özlü, "İşte FETÖ'cü eşkıyaların anlamadığı, anlayamadığı husus tam olarak budur. Onlar Türkiye'ye değil, Pensilvanya'ya bağlılar." değerlendirmesinde bulundu. FETÖ üyelerinin, sapık ve sapkın davaları için Türkiye'yi gözden çıkarabildiğini anlatan Özlü, bu terör örgütü mensuplarının büyük bir hata yaparak bu milletin de kendileri gibi vatanından ve devletinden kolayca vazgeçebileceğini sandıklarını ifade etti. Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu alçaklar, tanklarla, tüfeklerle, uçaklarla Türkiye'yi işgal edeceklerini, milletin de buna seyirci kalacağını zannetmişler. FETÖ'cü sözde bir profesör, darbeden bir ay önce, 'Keşke ben bir albay olsaydım' diyor, darbeye selam çakıyor. 'Darbe olsa bu halk sokağa çıkamaz, imamlar namaz kılmaya bile gidemez' diyor. Pensilvanya'daki şarlatana ve takipçilerine soruyorum; bu milleti kendiniz gibi korkak mı sandınız? Sizin 'Yere yatmasını bilmez' dediğiniz insanlar, o gece tankların üstünden inmediler. Sizin 'Sokağa çıkamaz' dediğiniz bu insanlar, bir aydır evlerine dönmediler."

Haberin Devamı

'ANANIZDAN EMDİĞİNİZ SÜTÜ BURNUNUZDAN GETİRECEĞİZ'

Türkiye'nin ve Türk insanının asla zorluklardan kaçmayacağını anlatan Özlü, her türlü ihanete karşı dik duracağını belirtti.Bir gün Sütçü İmam, bir gün Seyit Onbaşı, bir gün Ömer Astsubay, bir gün Sait Albay olacaklarını, FETÖ'nün üzerine kabus gibi çökmeye devam edeceklerini dile getiren Özlü, "Biliyoruz ki sizin yüreğiniz yok, cesaretiniz yok. Biliyoruz ki sizler, arkanızdaki ağababalarınıza güveniyorsunuz. Sizler, sizi maşa olarak kullanan o üst akıllara güveniyorsunuz ama bu millet, sadece ve sadece Allah'a güveniyor. Hiç şüpheniz olmasın, Allah'a inananlar elbette galip gelecektir." değerlendirmesinde bulundu. Özlü, darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün Allah tarafından zelil edildiğini vurguladı. Onların peşlerini asla bırakmayacaklarını bildiren Özlü, şunları kaydetti: "Bu yapıyla ilişkisini sürdüren herkes şunu bilsin, ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getireceğiz. Kardeşlerimizin hesabını, bir dolara ruhunu satan bu alçaklardan muhakkak soracağız. Bu milletin meclisini bombalayanlara asla ama asla merhamet etmeyeceğiz. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanımız 17-25 Aralık'tan sonra bile bu yapıyla ilgili ısrarla şunu söyledi; 'Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir.' Ancak 15 Temmuz'dan sonra hala bu yapıyla ilişkisini sürdürenler şunu akıllarına koysunlar; bunun tabanı, ortası, tavanı falan kalmadı. Bu yapının artık altı da ortası da üstü de ihanettir. Bunların akıllı olanları, zaten uzun zaman önce ABD'ye kaçtılar, kendilerini kurtardılar. Diğerlerini de burada yüzüstü bıraktılar, terk edip gittiler. Kurnazları ABD'de lüks içinde yaşarken, aptalları burada işlerinden güçlerinden oldular ancak hiçbir şey, bu ihaneti mazur göstermez, göstermeyecek. Hain ve zalimlere asla merhamet edilmeyecek çünkü zalime merhamet etmek, mazluma ihanet etmektir." Bakan Özlü, havai fişek gösterisi de sunulan meydandan ayrıldıktan sonra Düzce Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.