Cadde ‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

23.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Recep İvedik’ serisinin yeni filmiyle sinemaseverlerle buluşan Şahan Gökbakar, “Bu proje, bütçe olarak enmaliyetlisi, kadro olarak da en kalabalığı” dedi

‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

7 milyon 369 bin 98 kişi tarafından izlenen ‘Recep İvedik 4’le ‘Türk Sinema Tarihinin En Çok İzlenen’ filmine imza atan Şahan Gökbakar, ‘Recep İvedik 5’le beyazperdeye geri döndü. Oyuncu ve yapımcı, 16 Şubat’ta vizyona giren yeni filmini, baba olduktan sonra yaşadığı değişimi ve eşi Selin Gökbakar’a aşkını anlattı.

Haberin Devamı

Aklınızda ‘Recep İvedik 5’i çekmek var mıydı, yoksa bu kadar ilgi gördüğü için mi yaptınız?

Aklımızda seriyi devam ettirmek vardı. Sinemaseverler izlemek istedikçe, çekmeye devam edeceğiz. “Duralım” desek bile seyirci izin vermiyor. Filmi görmeden, “Abi çok güzel, gideceğiz ama sen 6’ya başla” diyenler oldu.

‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

En çok zevk aldığınız sahneler hangileri oldu?

Recep spor yapıyor ama Recep’e göre yapıyor. Boks sahnelerini çekerken çok eğlendik. Rusya’yla bir final sahnesi var. Garanti ediyorum, gülmekten yorulacaklar. Halter ve güreş sahneleri favorim.

Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmini yaptınız. Bu durum yeni film için hırs yarattı mı?

Hırslanmadım ama tabii ki, çıtayı yükseltiyorsunuz. Böyle rakamlar elde edince, insanlar onun üzerinde bir şeyler bekliyor. Bir önceki filmin gişesi 7.5 milyon olduğundan, 6 milyon izlense “Aaa rekorun altında kaldı” deniliyor. Aslında o da inanılmaz bir gişe. Bu, ister istemez bizi kendimizle bir yarışa itiyor. Son film, hem bütçe hem de kadro olarak şu ana kadar yapılan ‘Recep İvedik’lerin en iyisi. Kendimizi bir basamak yukarıya taşıdığımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

İlk rekoru kırdığınızda neler hissettiniz?

İlk rekor haberini, Küçük Bebek’teki ofisimizde aldık. Pencereyi açıp “Eveeet” diye bağırmıştım. O anı hiç unutmuyorum. Ondan sonrakilerde daha sakin davrandım.

‘CEO da eğleniyor esnaf da’

‘Recep İvedik 5’ ilk haftada 1 milyon 890 bin 410 kişi tarafından izlendi. Sizce bu sevginin sırrı nedir?

Onu emin olun, ben de çözemedim. Herkesin farklı bakış açısı var. Mesela çocuklar kahkahasını seviyor, beni gören minikler, Recep gülüşü yapıyor. Bazıları “Konuşma len” diyor. Kimileri kural takmayışından, kendini ezdirmeyişinden mutlu oluyor. Kaba saba el şakalarını sevenler de var. Bir CEO da eğleniyor, öğretmen de, esnaf da..

Gerçek hayatta ‘Recep İvedik’le tanışsaydınız, dost olur muydunuz?

Şakalaşırdım, severim öyle tipleri.

‘Bütçe ve kadro olarak en iyisi’

Hiç sanat filmi yazmayı düşündünüz mü?

Düşünmem, benim işim komedi. Öyle bir ruh halim yok. O bir bakış açısı, yaşam stili... Ben baktığım her şeyde komik bir şey görmeye çalışıyorum. Sanat filmi yapanlar daha mesaj veya içsel yolculuk, fikir ağırlıklı şeyler yansıtıyor. Ama “Oynar mısın?” deseler, denemek adına yaparım.

Haberin Devamı

Seneye projeniz olacak mı?

Bu yaz ‘Recep İvedik 6’, ‘Celal ile Ceren 2’ ya da ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’i yapabilirim. Daha tam karar vermedim. Ağustos gibi yeni bir proje daha görünüyor.

Televizyona iş yapmayı düşünmüyor musunuz?

Çok fazla teklif alıyoruz hem de astronomik işler. Şu anda girmek istemediğim bir pota. Kariyerimin en başında bir dizide, bir bölüm oynadım. O da yayınlanmadı zaten.

Filmlerinizi yöneten kardeşiniz Togan Gökbakar’la çalışmak nasıl?

Nazım geçiyor, daha fazla vakit geçirdiğimiz için film üzerine sürekli konuşabiliyoruz. Nerede ne yapacağımı, ne kadar devam edebileceğimi çok iyi biliyor.

‘Baba olmak beni olgunlaştırdı’

Ev işlerinde paylaşım var mı?

Paylaşıyorum tabii. Çocukla ilgili olanları daha çok... Efe’nin bakımında ben de elimi taşın altına soktum. Alt değiştirmekten yıkanmasına, oynamasına ve uyutmasına kadar. Çok da mutlu oluyorum. Biraz daha olgunlaştırdı beni.

Haberin Devamı

Daha duygusal biri mi oldunuz?

Baba olunca, duygularım kabardı ve içimde varmış ki, dışarıya çıktı. İyi ki de çıktı. Saklamam, gizlemem, ne hissediyorsam söylerim. Böyle bir duygusal yoğunluk içindeyim.

Sosyal paylaşımlarda eşinizi onore ediyorsunuz...

Biraz da örnek olsun diye yapıyorum. Erkekler eşlerinin kıymetini bilsinler diye. Kadınların Türkiye’de gereken değeri görmediğini düşünüyorum ve bunun hakkında ne kadar fazla mesaj verilirse, kadına karşı şiddetin o kadar azalacağını düşünüyorum. Eşimi çok seviyorum. Bir hayatı paylaşmaktan çok mutluyum. Şanslı bir insanım, o da şanslı kendine göre.

Efe ve Ela’ya kardeş gelir mi?

İki tane daha isterim, dört çocuk hayalim var. Ama Selin’in bu hayali paylaştığını düşünmüyorum. Neredeyse 2.5 senedir hamile gibi. Arası çok yakın oldu. Bir süre dinlensin, çocuklarımızı büyütelim. Ondan sonra bakarız.

Kıskanç bir kız babası olur musunuz acaba?

Olabilirim, potansiyelim var.

Haberin Devamı

Eşiniz nazlı bir hamilelik dönemi geçirdi mi?

Selin biyonik insan gibi. Klişe hamile şeyleri vardır, aşerme falan. Hiç öyle olmadı. Sırttan görün, zaten hamile demezsiniz. Sadece ileri giden bir karnı var. Ela’da daha çok yoruldu çünkü Efe’nin peşinden koşturuyor. Dadı da istemedik. Bebeğimiz doğunca Efe’yi ben devralacağım.