Gündem ‘ByLock’ gözaltıları

‘ByLock’ gözaltıları

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Uludağ Üniversitesi’nde çalışanlara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

‘ByLock’ gözaltıları

Operasyonda 7 üniversite çalışanı gözaltına alındı. Şüphelilerin, ByLock kullanıcısı oldukları belirtildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 38 bin Amerikan doları ve bir miktar TL bulundu.

Haberin Devamı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün MEB yapılanmasıyla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Soruşturma kapsamında aranan ve firari olan örgütün Milli Eğitim Bakanlığı “Türkiye imamı” Sait K.’nın yurt dışına kaçtığı belirlendi.

İzmir’de TMSF’ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubunun eski ortaklarından Halil Küçükbay gözaltına alındı.

Erzurum merkezli, Şırnak, Osmaniye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, hakkında yakalama kararı verilen eski 36 öğretmenden 21’ini gözaltına aldı.

22’si tutuklandı

Çankırı’da gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23 zanlı, savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 22’si tutuklandı, biri serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Van’da örgütün ‘mahrem imamları’na yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya’nın Serik ilçesindeki Serik Genç İşadamları Derneğine yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Çoğunluğu esnaf olduğu belirtilen zanlıların, FETÖ’ye finans sağladığı öne sürüldü.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ‘ByLock’ kullandığı saptanan Darende Kaymakamı Ali Türk tutuklandı.

Erzurum’da Fetullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen’in de aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Savcı, sanıkların halen savunmalarının alınamaması sebebiyle dosyalarının bu davadan ayrılmasını istedi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.