Gündem ‘ByLock’ kullanan 100 asker tutuklandı

‘ByLock’ kullanan 100 asker tutuklandı

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Türk Silahlı  Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve  örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları tespit edilen 107 rütbeli askerden 100’ü tutuklandı.

‘ByLock’ kullanan  100 asker tutuklandı

Aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu belirtilen 179 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 161’e yükselirken “Etkin Pişmanlık Yasası”ndan faydalanan 11 kişi ise serbest kaldı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik çalışmalar kapsamında belediye başkanlarından 7, meclis üyelerinden ise 27 olmak üzere toplam 34 kişinin ihraç edildiğini bildirdi. Kaya, FETÖ ile mücadele kapsamında 58 belediye başkanı ve 608 belediye meclis üyesi hakkında işlem yapıldığını belirtti.

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında açığa alınan, 1 kadrolu raportör, 4 raportör yardımcısı ve 36 personelin kamu görevinden çıkarılması, 2 raportör yardımcısı ile 13 idari personel hakkında uygulanan açığa alma tedbirinin de kaldırıldığını açıkladı. Öte yandan gözaltına alınan 45 eski TRT çalışanından 29’u tutuklandı.

Konya’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinden sorumlu olan ‘Mahrem Abi’lere yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişiden 20’si tutuklandı.

Düzce’de, FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen eski Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir tutuklandı.