Gündem ‘ByLock’u ihanet için kullandım’

‘ByLock’u ihanet için kullandım’

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları iddiasıyla tutuklu 18 denizci askerin ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada yetkisizlik kararı verildi.

‘ByLock’u ihanet için kullandım’

Sanıklardan Hakan Duyar, açığa alındığı sırada ByLock kullandığının söylendiğini ve ifadelerinde bu programı kullandığını itiraf ettiğini anlatarak “‘ByLock’ kullandım ve sebebini ifadelerimde anlatmıştım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Programı, eşime ihanet sebebiyle kullandım” dedi.

‘ByLock’ gözaltıları sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 43 polis, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Edirne merkezli FETÖ/PDY’nin ‘Kara Kuvvetleri subay’ yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 28 subaydan 16’sı tutuklandı.
Denizli’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 32 kişiden 24’ü tutuklandı.
Hatay’da düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında öğretmen, polis ve daha önce örgütün kapatılan şirketinde çalışanların da bulunduğu 43 şüpheli gözaltına alındı.
Kahramanmaraş’ta FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.
Erzincan’da yürütülen FETÖ soruşturmasında, meslekten ihraç edilen akademisyen ile öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 21 kişi ‘ByLock’ kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. l HABER MERKEZİ