Gündem ‘Can güvenliğimiz tehlike altında’

‘Can güvenliğimiz tehlike altında’

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koruma kararı olmasına rağmen eski eşi Tolga Yavaşer tarafından iki yaşındaki kızının gözü önünde öldürülen Esra Gövem’in ailesi isyan etti: ‘Önce kızımı öldürdüler, şimdi bizi tehdit ediyorlar’

‘Can güvenliğimiz tehlike altında’

Eşinden boşandığı için öldürülen yüzlerce kadından biriydi 24 yaşındaki Esra Gövem. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Gövem, boşandıktan sonra koruma kararına rağmen 2 ay önce ailesinin evinin kapısında, minik kızı ve annesinin gözü önünde eski eşi tarafından katledilmişti.
Gövem’in ölümün ardından eşi Tolga Yavaşer tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Gövem ailesi kızlarının acısını yaşamadan ölüm tehditleri almaya başladı. Yavaşer’in işlediği cinayetten gurur duyduğunu vurgulan Yavaşer’in kardeşi sosyal medya hesabından, “Ben Sabrican, ölene kadar seninle gurur duyuyorum. Ailece, sülalece gururluyuz. Adamsın Tolga Yavaşer. Haddini bilecekler” diye yazdı. Gövem ailesi ise Yavaşer ailesinden şikâyetçi oldu.
‘Çünkü korkuyorduk’
Defalarca ölümle tehdit edildiğini söyleyen Ferda Gövem, şöyle konuştu: “Kızım eşinden ayrıldıktan sonra defalarca ailece ölümle tehdit edildik. Yapılan tehditlerden dolayı karakola gidip defalarca şikâyetçi olduk. Kızım eşinden ayrıldıktan sonra eşi kızımı zorla kaçırıp bir ay alıkoymuştu. Fakat bundan da haberimiz yoktu. Kayıp ilanı da vermiştik. Kızım kaçırıldığında eski eşi tarafından darp edilip zorla tecavüze uğramış. Bir şekilde bu caninin elinden kurtulunca konuyla ilgili hemen gidip savcılığa şikâyetçi olduk. Ama değişen bir şey olmadı, tehditler devam etti. Kızımı sırf bu tehditlerden dolayı bir süre sığınma evine yerleştirdik. Çünkü ölümden, öldürülmekten korkuyorduk. Kızımı sığınma evinden aldıktan sonra, can güvenliği için bu defa da bir akrabamızın yanında kaldı. Ama nereye kadar başka yerde kalacaktı? Daha sonra kızım eve döndü. Koruma kararımız da vardı. Fakat yanımızda bizi koruyan kimse yoktu. Beklenen oldu. Kızım evin kapısında, gözlerimin önünde eski eşi tarafından öldürüldü. Hâlâ kızımın acısını yaşarken, Tolga’nın ailesi bu kez ailemi tehdit etmeye başladı. Sanki benim 24 yaşındaki kızım kara toprağa gitmedi de kendi çocukları öldü.”‘
Ailece koruma talep ettik’
“24 yaşındaki kızım kara toprağın altında fakat ben acımı yaşayamıyorum” diyen anne Ferda Gövem, “Sokağa korku içerisinde çıkıyorum. Sürekli tahrik ve tehdit var. Son olarak Facebook sayfalarındaki bir paylaşımından dolayı karakola gidip şikâyetçi olduk. Karakoldan çıktığımda, meydanda kızımın katilinin annesi ve babasını gördüm. Korkudan nasıl kaçtım, nasıl mağazaya girdim ben bile anlamadım. Yüreğim ağzıma geldi. Biliyorum ki bu insanlar beni gördükleri yerde saldıracaklar. Kızımın katili cezaevinden beni öldüreceğine dair bir komşumuz ile haber göndermiş. Katilin dayıları ve kardeşi sürekli sokağımızda araçla geçip duruyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ailece can güvenliğimiz tehlike altında, endişeliyiz. Çünkü bu insanlar en son küçük kızımın üzerine araba sürdüler. Savcılıktan ailece koruma talep ettik. Çünkü yapacak başka bir şeyimiz kalmadı” dedi.