Kültür Sanat "Caz Ağacı " yeşermeye devam ediyor

"Caz Ağacı " yeşermeye devam ediyor

19.03.2015 - 12:59 | Son Güncellenme:

Ailesindeki Ender Sakpınar ve İlhan Erşahin gibi önemli isimler sayesinde müzikle tanışan Stockholm doğumlu Sakpınar, elektronik indie müzik grubu 123 ile kariyerine başladı.

Caz Ağacı  yeşermeye devam ediyor

Dilara Sakpınar’ın solo projesi Lara Di Lara’da buluşuyor 20 Mart Cuma, 22.00

2004 çıkışlı 123 grubunun vokalisti olarak tanınan Dilara Sakpınar, solo projesinde kullandığı Lara Di Lara ismiyle Mart ayında Salon sahnesinin konuğu oluyor. 123'le birlikte yayımladıkları üç albümün ardından kendi müziğini yapmaya karar veren Dilara Sakpınar; İskandinav, İstanbul ve çok sevdiği Brezilya müziklerinin sound’unu bir araya getirerek Lara Di Lara ismi altında müzikseverlere sunuyor. Konserde Sakpınar’a 123 grubunun müzisyenleri Feryin Kaya, Burak Irmak ve Berke Can Özcan’ın yanı sıra Selim Saraçoğlu, Barlas Tan Özemek ve Can Çankaya eşlik ediyor. Salon’a en son 5. yıl partisi için Görkem Han Jr. ile birlikte gelen ve 2 şarkılık özel bir performans sergileyen Dilara Sakpınar, bu kez solo projesi Lara Di Lara için yeni hikayeleri ve zarif vokaliyle 20 Mart Cuma gecesi 22.00'da Salon sahnesinde olacak. Konserin biletleri ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

"Caz Ağacı " yeşermeye devam ediyor Stan Getz bu hafta saksafon efsaneleri’nde anılıyor 21 Mart Cumartesi, 22:30

İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenlerinin, caz müziğin efsanelerini andığı Garanti Caz Yeşili: Caz
Ağacı 2015 serisi Stan Getz ile devam ediyor. Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2015, Stan Getz konseri, 21 Mart
Cumartesi gecesi Salon’da dinleyicilerle buluşacak. 2011’de ilk defa Billie Holiday, Ella Fitzgerald ve Nina Simone gecelerinde seyirciyle buluşan Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı konser serisi; 2012'de Frank Sinatra, Ray Charles ve Antonio Carlos Jobim'i selamladı.

2013'te Cole Porter, George Gershwin ve Duke Ellington'ı Salon'da andıktan sonra 2014'te Miles Davis, Louis Armstrong ve Chet Baker gecelerinde "trompet dahileri vokallerle renklendi”. Konser serileri 2015’te saksofon virtüözleri için gerçekleştirdiği saygı duruşlarına Charlie Parker ile başladı. Mart ayında ise gelmiş geçmiş en iyi tenor saksofon ustalarından biri olan Stan Getz ile devam ediyor.

Sibel Köse, Ülkü Aybala Sunat, Evrim Özşuca (vokal), Meriç Demirkol, Tamer Temel (saksofon), Kürşad Deniz
(piyano), Volkan Hürsever (bas) ve Ferit Odman’dan (davul) oluşan caz müziğinin ustalarına, Funda Eryiğit
gecenin sunucusu olarak katılacak. Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2015, Stan Getz konseri, 21 Mart Cumartesi
gecesi 22.30’da Salon’da gerçekleştirilecek. Konserin biletleri ayakta 35 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.