Ekonomi ‘Cepte talebi hiçbir olumsuzluk etkilemez’

‘Cepte talebi hiçbir olumsuzluk etkilemez’

14.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de cep telefonu talebi kurlardaki artışa karşın sürüyor.

‘Cepte talebi hiçbir  olumsuzluk etkilemez’

Samsung Türkiye Mobilden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Türkiye’de yaşanan olumsuzluklara karşın cep telefonu satışının etkilenmediğini söyledi. Yeğen, “Türk kullanıcılarının yaşanan olumsuzluklara, kurların yükselmesine ve getirilen vergilere karşın cep telefonu talebinde azalma yok. Pazar bu yıl da en az yüzde 3 oranında büyüyerek 14 milyon adetle yılı kapatacak” dedi.

Haberin Devamı

Yeğen, sektörde kurların etkisinin telefon fiyatlarına çok yansıtılmadığını ancak bundan sonraki süreçte küçük de olsa zam yapılabileceğini de belirtti.

Son modelleri Samsung Galaxy Note 7’nin yanma sorunu nedeniyle ikinci kez toplatıldığına da değinen Yeğen, ancak halen Türkiye’de elindeki Note 7’leri geri vermeyenlerin oranının yüzde 20’lerde bulunduğunu, diğer yöntemler yanında uçaklardaki anonslar da yapılmasını sağlayarak geri iade edilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Tansu Yeğen, Türkiye’de Galaxy Note7 için sahte ihbarlar yapıldığını da dile getirerek, “Hatta bunlardan biri Samsung’un merkezinde örnek olarak gösterildi. Dünyada ise toplamda 26 farklı sahte ihbar yapıldı. Çok hassas çalıştığımız için sahte ihbarları kolaylıkla ayırt edebiliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galaxy S8 yolda

Note 7’de yanma sorunu yaşayan Samsung ise, yeni modeli Galaxy S8’in lansmanına hazırlanıyor. Üst düzey özelliklere sahip S8’in ise her yıl İspanya Barcelona’da 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) açıklanacağı öğrenildi. 5.5 inç’lik 4K ekran ve 6 GB’lık Ram ve geliştirilmiş kamera dikkat çeken özellikleri arasında olacak. S8 Edge’inde gelebileceği ve 5.7 inç’lik ekran boyutuna sahip olabileceği konuşuluyor.