Cadde ‘Cevriye aşk kadını’

‘Cevriye aşk kadını’

20.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Adını Sen Koy’ dizisinde komik halleriyle dikkat çeken Neslihan Günaydın Aka, “Oynadığım Cevriye karakteri, aslında romantik bir aşk kadını” dedi

‘Cevriye aşk kadını’

TRT1’in günlük drama dizisi ‘Adını Sen Koy’da Cevriye karakterine hayat veren Neslihan Günaydın Aka ile projesini ve oyunculuğu konuştuk.

Haberin Devamı

‘Adını Sen Koy’ projesine nasıl dahil oldunuz?

Projenin cast direktörü ve aynı zamanda menajerim olan Öznur Kula, Cevriye rolünün altından çok kolay kalkabileceğimi söyledi. Karakterin, benim çılgınlıklarıma yakın biri olduğunu belirttiğinde çok heyecanlandım. Keyifli bir deneme çekimi yaptık ve beğenilmesi üzerine projeye dahil oldum.

Sizce Cevriye Hala karakteri neden çok sevildi?

Cevriye, inanılmaz keyifli bir kadın. Hep kahkahalar atan, canlı, cilveli, oldukça da romantik bir aşk kadını aslında. Üç evlilik yapmış, üç eşini de kaybetmiş bir aşk doktoru. Etrafındaki herkese yardım eden, neşeli, küslüğe hatta soğuk davranışlara bile tahammül edemeyen bir kadın. Ömer ve Zehra’yı sürekli kollayan bir karakter olduğu için dizinin fanları tarafından da çok sevildi. Ben de böyle bir halam olmasını çok isterdim.

Haberin Devamı

Kilolu ve yaşça büyük bir karakteri oynuyorsunuz, bu risk değil mi?

Bence oyuncu hamurdur. Proje neyi gerektiriyorsa, o şekle girebildiğim kadar girerim. Cevriye, 50’li yaşlarda ve 85 kilo ağırlığında. Makyaj yardımı ve kostüm desteğiyle görmüş geçirmiş bir kadının ruhuna bürünebilmek ve bunun da çok sevilmesi mutlu ediyor.

‘Rolümü kendimle özdeşleştirdim’

Fanlar size en çok ne soruyor?

Dizimiz çok izleniyor ve geniş bir fan kitlesine sahip. Cevriye Hala’nın da fan kitlesi oluştu. Sürekli

kolaj videolar, fotoğraflar hazırlayıp etiketliyor sağ olsunlar. En çok bir daha evlenip evlenmeyeceği ve ne zaman zayıflayacağını merak ediyor takipçiler.

Karaktere hazırlanırken nelerden faydalandınız?

Cevriye, sürekli eski atasözleriyle konuşan, komik benzetmelerle durumları ifade eden, çok hareketli bir kadın. Ben de özel hayatımda eski sözlerle konuşan ve durduğu yerde duramayan bir kadınım. Etrafımda bu karakter için şudur diyebileceğim birisi yok, tamamen bana ait. Kendimle özdeşleştirdim.

Geleceğe dair planlarınız neler?

Cevriye’yle güzel bir çıkış yakaladığımı düşünüyorum. Bu yaz bir sinema filminde yer almak istiyorum. Gelen teklifler var aslında ama aralarından en uygun olanı seçip, öyle hayata geçireceğim.

Haberin Devamı

İsmimin çok iyi bir yere gelmesini ve o yerde de uzun yıllar saygınlıkla kalmayı umut ediyorum.