Siyaset ‘Cezaevleri Komisyonu çalışsın’ çağrısı

‘Cezaevleri Komisyonu çalışsın’ çağrısı

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, üyesi bulunduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Cezaevleri Alt Komisyonu’nun TBMM tatildeyken çalışması gerektiğini belirterek, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisine çok sayıda şikayet geldiğini bildirdi.

‘Cezaevleri Komisyonu çalışsın’ çağrısı

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım başkanlığında geçen hafta gerçekleşen üçlü zirvede cezaevlerinden hak ihlalleri geldiğini, bu nedenle TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri Alt Komisyonu’nun çalıştırılmasını önermişti. Komisyonun CHP’li üyesi Ağbaba, Milliyet’e bu öneriyi değerlendirdi ve kendisine gelen şikayetlerden örnekler verdi. Ağbaba, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Cezaevlerinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yoğunluktan dolayı çok şikayetler vardı. Bizim ısrarla savunduğumuz ve defalarca dile getirdiğimiz denetimli serbestliğin iki yıla çıkarılmasıyla cezaevlerindeki yoğunluk azaltıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, daha önce mahkum olan insanlara sevklerde büyük problemler yaşandığını sürgünlerde problemler yaşandığına ilişkin şikayetler gelmeye başladı. Şikayetleri İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na iletiyoruz. Çok ciddi hak ihlalleri olduğu gündemde. Bu nedenle dört partinin de temsilcilerinin bulunduğu Cezaevleri Alt Komisyonu’nun devreye girmesi gerekiyor. Alt Komisyona şikayetlerimizi ilettik.”