Gündem ‘Cezaevlerinde dini terapiye ihtiyaç var’

‘Cezaevlerinde dini terapiye ihtiyaç var’

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cezaevlerinde 5 yıldır devam eden dini terapi uygulamasının kapsamı hastaneler ve sığınma evleriyle genişletilecek. Halen cezaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki’nin de bu uygulamadan faydalandığı bildirildi.

‘Cezaevlerinde dini  terapiye ihtiyaç var’

Cezaevlerinde vaizlerin kaynak olarak dağıttığı “Bir Ayet, Bir Hadis, Bir İlmihal” kitapçıklarını hazırlayan komisyonda yer alan Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, dini konulara en çok hapishane ya da hastanelerde ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bakırköy Cezaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki’ye de verdikleri “dini terapi” uygulamasının yaygınlaştırılacağını belirten Müftü Sula, “Uygulama, sığınma evleri ve hastanelerdeki psikolojik çöküntü içinde, moral değerler açısından zor durumdaki vatandaşları da kapsayacak.” dedi.

Uygulamanın gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede aslında çok daha eski kökleri olduğunu ifade eden Sula, “Özellikle Avrupa’da papazlar bu işe çok önem veriyorlar. Hollanda’da uzun yıllar görev yaptım, oradan biliyorum. Hastanelerde, hapishanelerde, sıkıntılı yerlerde mutlaka dini terapiye ihtiyaç var. ‘Bir Ayet, Bir Hadis, Bir İlmihal’ kitabını aylık olarak hazırlıyoruz. Donanımlı vaizlerimiz bunu kaynak alarak vatandaşımıza destek oluyor” diye konuştu. Sula, cuma günleri hariç haftanın 4 günü vaizlerin hizmet verdiği uygulamanın cezaevlerinde ilgi gördüğünü, dini terapi uygulamasının nadir de olsa bazı hastanelerde hayata geçirildiğini söyledi.

İstanbul Müftülüğünün hazırladığı “Bir Ayet, Bir Hadis, Bir İlmihal” kitapçıkları, uygulamaya destek olması için cezaevlerinde dağıtılıyor.

Haberin Devamı

Koğuş sohbeti konferans ve Kuran eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığıyla 10 Şubat 2011’de, tutuklu ve hükümlülerde dini ve ahlaki gelişme sağlamak için işbirliği protokolü imzaladı.

Buna göre ceza infaz kurumlarında görev yapmaya başlayan vaizler, mahkûmların rehabilitasyonu, varsa hapse girmelerine sebep olan kötü alışkanlıklarının giderilmesi amacıyla koğuş sohbeti, konferans, Kuran eğitimi, kişisel danışmanlık gibi hizmetler veriyor.