Siyaset ‘CHP liderinin tutuklanacağı iddiası tamamen uydurma’

‘CHP liderinin tutuklanacağı iddiası tamamen uydurma’

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘CHP liderinin tutuklanacağı  iddiası tamamen uydurma’

Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına yönelik iddialar konusunda “Bu tamamen CHP’nin uydurduğu, CHP’nin değirmenine su taşıma hedefi güden, hükümeti ve AK Parti’yi haksız bir konuma itmeyi hedefleyen uydurma bir tartışmadır. Tartışmanın kaynağı da bizzat CHP’dir” dedi.
‘2019’da aday olacak’
CHP’nin “Adalet Kurultayı” düzenleyeceğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Sözde adalet yürüyüşü, adalet arayışıyla alakası olan bir yürüyüş değil, Sayın Kılıçdaroğlu’nu 2019 seçimlerine hazırlamak için yapılmış, Cumhurbaşkanlığı adaylık yürüyüşüdür” değerlendirmesinde bulundu. Bozdağ, “Öyle atletle karavan içerisinde fotoğraf çektirip, ‘halkın adamı’ diye yandaş medyaya manşet yapılarak halkın adamı olunmuyor” dedi.

Tek tip çalışması tamam

FETÖ sanıklarının duruşmalarda tek tip kıyafet giylesi için yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirteren Bozdağ, “Şu anda KHK’ya bir düzenleme koyma ihtiyacı var. O düzenlemenin üzerinde de son rötuşları yapıldı” dedi.