Siyaset ‘CHP’yi Allah ıslah etsin’

‘CHP’yi Allah ıslah etsin’

08.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “PKK ‘hayır’ dediği için, FETÖ ‘hayır’ dediği için biz bu anayasa değişikliğine ‘evet’ diyoruz. Belli ki CHP, HDP kayığına binmiş vaziyette. CHP’yi Allah ıslah etsin” dedi

‘CHP’yi Allah ıslah etsin’

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin anayasa değişikliğini engellemek için bütün marjinal odaklarla aynı fotoğrafı verdiğini savundu. Partisinin grup toplantısındaki konuşmasının tamamında referandum konusuna değinen Yıldırım şunları söyledi:
FIRSAT DÜŞTÜ ÖNÜNÜZE: Anayasa değişikliğinin müsebbibi CHP’dir. 2007’de Cumhurbaşkanı seçtirmeyen CHP, bu işin başlangıcına sebep olmuştur. CHP, anayasa değişikliğini engellemek için bütün marjinal odaklarla aynı fotoğrafı verdi. PKK ‘hayır’ dediği için, FETÖ ‘hayır’ dediği için biz bu anayasa değişikliğine ‘evet’ diyoruz. Biz, cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP’den geldi. CHP, zaten onların kayığına binmiş vaziyette. CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak milletin gönlüne giremezsiniz. Eğer 15 yıldır bunu anlamadıysanız bugün bir fırsat düştü önünüze, hiç değilse bu referandumda ıskalamayın, milletin gönlüne girmeyi başarın, ondan sonra sizin de bahtınız açılsın.
DÜNDEN EVET: Milletim ‘hayır’ diyenlere göz ucuyla baksa olayı net görür. Kim hayır diyor; PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri, FETÖ’nun kaçak terörist sürüsü. Bunlar vatandaş değil, ‘hayır’ dese ne olur. Bunlar terörist, terörist. Bunların ‘hayır’ dediği yerde biz dünden ‘evet’ diyoruz. Başka kim; HDP ve CHP. Belli ki CHP, sırtını terör örgütüne yaslamış, HDP kayığına binmiş halde. Onlar için hayırlı olsun.
ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİM: Ak Parti gizli gündem kurgulayan bir parti değildir. Bu anlayışla Meclis’te grubu bulunan partilere, ‘bir araya gelelim’ dedik. Ana muhalefete, ‘siz de biz de teklif getirelim’ dedik. Tıs yok, millete gitmeye korkuyorlar. MHP’ye de çağrı yaptık, Bahçeli, ‘Mevcut durumun Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun hale getirilmesi için sistem değişikliğine varız’ dedi. Teşekkür ediyoruz. MHP, ülkücü kardeşlerimiz memleket meselesi olunca siyasi hesapları bir kenara bırakır.
GENEL SEÇİM DEĞİL: Siyasi rekabet havası aldı gidiyor. Kimse şunu unutmasın; bu bir referandum, bu bir genel seçim değildir. Öyle inanıyorum ki sadece Ak Parti ve MHP seçmeni değil, diğer parti seçmenleri de bu değişikliğe yüksek oranda, ‘evet’ oyu verecektir. Referanduma parti cephesinden bakmak yanlış olur.
HOKKABAZLIK: Gündemi değiştirmek için yapmadıkları hokkabazlık yok. Neymiş, insanların yaşam tarzına, tercihlerine müdahale edilecekmiş. Üniversitelerde kurdukları ikna odalarında yaşam hakkına tecavüz ettiler. Sözüm ona diktatörlük masalı anlatıyorlar. Tek adam rejimi falan endişeleri değil, varsa işe tek parti döneminden başlamak gerekir. Masala bak sen; Cumhurbaşkanı Meclis’i fesih edecekmiş. Bunlar için varsa yoksa göle maya çalmak. Ya tutarsa; tutmaz kardeşim tutmaz. Sizin mayanız bu millete tutmaz.
DEMOKRATİK ARAÇLAR: Bu referandumu ölüm kalım meselesi olarak gösterenler var. Aziz milletim kulak asmasın. Toplumu germeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Vatandaşlarımızın evet demesi için demokratik siyaset araçlarını kullanacağız. Toplumun sinir uçlarına dokunanlara karşı uyanık olunmasını istiyorum.
İŞİMİZ KAVGA DEĞİL: Dolar 4 lira yaygarası yapanlar 3.70 olunca sesi çıkmıyor. Millet kenardan izliyor. Hizmetler devam etsin istiyor musun? Türkiye güçlü bir ülke olsun istiyor musunuz? İhracatı ile tarımı ile gelişmiş demokrasi ile güçlü bir Türkiye’de yaşamak istiyor musunuz? Evet, evet, evet. O zaman güçlü Türkiye için evet. İnanıyoruz ki Anadolu insanı evet diyecek. Bütün işimiz her evet ile bir gönül kazanmak. Bizim işimiz kavga değil. Kararsız olan vatandaşlar da var. Bizim görevimiz onlara da ulaşmak, meseleyi her yönüyle anlatmak.

Almanya yolcusu
Başbakan Yıldırım, 17-19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Münih Güvenlik Konferansı için Almanya’nın Münih kentine gidecek. Toplantıda ana gündeminin Suriye’deki son durum ve DAEŞ ile mücadele olması bekleniyor. Konferansta 19 Şubat’ta bir konuşma yapması beklenen Yıldırım, ziyareti sırasında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln veya Frankfurt’ta gurbetçilerle buluşacak. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından hazırlanacak programa katılacak olan Yıldırım, Türklere anayasa referandumuna dair düzenlemeye ilişkin bilgi verecek ve evet için destek isteyecek. l ANKARA Milliyet

Eide ile Kıbrıs’ı görüştü

Başbakan Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’yi kabulünde, Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunması yönündeki kararlılıklarını, Cenevre’deki Kıbrıs Konferansı’nda sergiledikleri tutumla bir kez daha ortaya koyduklarını bildirdi. Eide de müzakerelerin sonuç vermesi için BM olarak tüm gayreti sarf ettiklerini, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de konuyu yakından takip ettiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’ya, darbe girişimi sonrasında destekleri için teşekkür etti. Wirtu da Türkiye ile ilişkileri geliştirme arzusuyla hareket ettiklerini belirtti.