The Others ‘Çözüm refah dolu bir ülke yaratacak'

‘Çözüm refah dolu bir ülke yaratacak'

22.09.2016 - 18:53 | Son Güncellenme:

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokratik Seferberlik Partisi, (DISI) bir araya geldi.

‘Çözüm refah dolu bir ülke yaratacak

‘Çözüm refah dolu bir ülke yaratacak

Haberin Devamı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokratik Seferberlik Partisi, (DISI), “uzun yıllardır süren Kıbrıs sorunun gelecek nesillere miras kalmaması için çok daha fazla, çok daha sık bir çalışma temposu içine girilmesi” konusunda güçlü bir mutabakata vardıklarını açıkladı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güney Kıbrıs’ta DISI'yi ziyaret etti. TDP’den yapılan açıklamaya göre, DISI Genel Merkezi’nde saat 10.00'da başlayan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmede Özyiğit’e TDP Milletvekili Zeki Çeler, TDP MYK üyesi Dış İlişkiler Sekreteri Pembe Birinci ile TDP Parti Meclisi üyesi Safiye Özaltıner eşlik etti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit başkanlığındaki heyet, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs Sorunu’nda gelinen son aşama ve iki partinin yapmayı planladığı ortak çalışmalar değerlendirildi. Görüşmenin ardından basına ortak açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

ORTAK AÇIKLAMA

Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşamanın değerlendirildiği ortak açıklamada, TDP ile DISI’nin oldukça yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Her iki partinin Kıbrıs'ta kalıcı, adil ve yaşayabilir bir çözümün bulunmasına güçlü destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Müzakere sürecinin yoğunlaştığı bir dönemde sürece destek vermek adına sıkı bir çalışma temposu içine girilmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, uzun yıllardır süren sorunun gelecek nesillere miras kalmaması için çok daha fazla, çok daha sık bir çalışma temposu içine girilmesi konusunda güçlü bir mutabakata varıldığı belirtildi.

Bugüne kadar yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiren ve bu süreçte çok ciddi bir efor ve çaba sarfeden toplum liderlerinin şu an New York'ta oldukları anımsatılan açıklamada, “Her iki liderin de çabalarına, çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz, bu çabaların olumlu sonuçlanarak ortak vatanın yeniden birleştirilmesi adına kararlı mücadelemiz sürecek” denildi.

Açıklamada bulunacak çözümün ada üzerinde yaşayan tüm kesimlerin Avrupalı bir geleceğe, refah dolu bir ülkeye taşınması adına ortak mücadelenin devam edeceği kaydedildi.