Siyaset ‘Cumartesi Anneleri MHP önünden ayrılmaz’

‘Cumartesi Anneleri MHP önünden ayrılmaz’

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’de muhaliflerin kurultay tarihi ilan ettiği 19 Haziran yaklaşırken, gerilim de artıyor. Bahçeli, Akşener’e “Faili meçhuller kabulüm” sözü üzerinden yüklendi

‘Cumartesi Anneleri  MHP önünden ayrılmaz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, faili meçhul cinayetler için, “her şey kabulümdür” diyen genel başkan adaylarından eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’e sert tepki göstererek, “Hafife alınacak söz değil. ‘Faili meçhul kabulümdür’ dediği vakit, Beyoğlu-Galatasaray arasındaki Cumartesi Anneleri’nin genel merkez önünü kullanmasına müsaade etmek demektir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, çeşitli illerde gerçekleştirdiği iftar toplantılarının ardından delegelerle özel sohbetler gerçekleştirerek kongre sürecinin tehlikelerine işaret ediyor, en güçlü isim olarak nitelendirilen Meral Akşener’e yükleniyor. Bahçeli, kendisi için kullandığı, “Abbas yolcu”, “Baş paralelci”, “tarzan zorda” sözlerinden öte “faili meçhuller kabulümdür” sözünün yaratacağı tehlikelere dikkat çekiyor. Henüz adaylığı ortada olmasa da MHP’ye genel başkan olmak isteyen bir ismin kullandığı bu ifadelerin yenilir yutulur olmadığını belirten Bahçeli, toplantılarda yakın çevresine şu ifadeleri kullanıyor:

‘Hesabı sorulur’

“Faili meçhul sözü hafife alınacak söz olarak görülmemeli. Türkiye’de bin 901 tane faili meçhul vardır. Bu faili meçhullerin Cumartesi Anneleri olarak kavramlaştırılmış ısrarlı toplantıları vardır. Türkiye’nin önemli sorunlarından biri terörle mücadeledir fakat faili meçhulleri de sonlandırmak için gayret gösterilir. Yıllardır davalar açıldı, yargılamalar sürdü, ceza alanlar oldu.

Haberin Devamı

Bu kadar ciddi bir konuyu MHP’de değişim dönüşüm isteyen insanın ‘faili meçhuller kabulümdür’ dediği vakit Beyoğlu-Galatasaray arasındaki Cumartesi Anneleri’ni genel merkez önünde perşembeden perşembeye toplanan pazar alanını perşembe hariç Cumartesi Anneleri’nin kullanmasına müsaade etmek demektir. Bu olayı MHP’ye sıvamak demektir. Faili meçhullerle ilgili meseleleri bir başka yerden gerçek yapılardan alıp MHP üzerine yıkmak demektir. Önemli sözlerdir. Bu sözlerin hesabı bir gün sorulur ve verilir.”

Bahçeli, konuşmalara dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunurken, “Bu hatalar yalnız size ait olmaz, partiye ait olur. MHP’yi faili meçhullerle tartışmaya açmak bu hareketin 47 yıllık mücadelesine gölge düşürmek demektir. Bunu kabul etmek mümkün değildir” değerlendirmesini yapıyor.