Siyaset ‘Cumhurbaşkanlığı forslu’ kongre

‘Cumhurbaşkanlığı forslu’ kongre

21.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkanlığa döneceği Ak Parti’nin olağanüstü kongresi, görkemli bir atmosfer içinde yapılacak.

‘Cumhurbaşkanlığı forslu’ kongre

Sekiz siyasi parti ile 450 sivil toplum kuruluşundan da katılımın olacağı kongreye, yaklaşık 100 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Kongre için davetlilerin oturacağı bölümde, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık forsları bulunacak.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, dün Ankara Spor Salonu’nda Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi. Kongrede bin 470 delegenin yer alacağını belirten Ataş, tüm illerden bugüne kadarki en yüksek katılımın gerçekleşeceğini söyledi.
Ataş, “Bin 565 otobüs bize bildirildi, bu da takriben 60 binin üzerinde insan demek. 7 bin davetiye basıldı ve yerlerine ulaştırıldı, Türkiye genelindeki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine dağıtıldı. Ayrıca şehit, gazi aileleri, engelli kardeşlerimiz ve onların bağlı oldukları sivil toplum örgütleri de davet edildi” diye konuştu.
Açık alanda led ekran
Ataş, 260’a yakın yabancı misyon şefiyle büyükelçilere davetiyelerinin dağıtıldığını, siyasi parti temsilcilerinin de kongreye davet edildiğini anlattı. Salon dışında kongreyi izleyebilme imkanı sunmak için çadır kurulduğunu söyleyen Ataş, ilk defa bu kongrede olmak üzere açık alanda led ekranların bulunduğunu belirtti. Ataş, “44 büyükelçi, 43 büyükelçilik temsilcisi, 11 de yabancı sivil toplum kuruluşu, kongremize katılacaklarını teyit etti. Yaklaşık 800 basın mensubu kongremizi izlemek üzere bildirimde bulundu” dedi.
Kongreye, önceki dönem cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanları, bakan ve 22., 23., 24. ve 25. dönem milletvekillerinin davet edildiğini bildiren Ataş, partinin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan il başkanlarının yanı sıra mevcut il başkanlarının da katılacağını söyledi. Ataş, “Tahminen 100 bin civarında bir katılım bekliyoruz” dedi. Kongrede yapılacak konuşmalara da değinen Ataş, “Kurucu Genel Başkanı’mız ve Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, yarın da (bugün) genel başkan adayı olarak kongremizde sunulacak, inşallah kongrede seçilmiş olacak” diye konuştu.

3 isim yan yana oturacak

Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için davetlilerin oturacağı bölümde, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık forslarına yer verildi. Protokolde eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan ile eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun isimleri yan yana gelecek şekilde hazırlandı. Ankara Spor Salonu’nun dışında Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın fotoğrafları yan yana asıldı.

CHP temsilci göndermeyecek

Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne özel olarak davet edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kongreye katılmayacağı öğrenildi. Gül, cumhurbaşkanlığı görevinin ardından hiçbir siyasi programa katılmadı. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, kongreye temsilci göndermeyeceklerini bildirdi.