Gündem ‘Cuntacılarla yargılanmayı kabul etmiyorum’

‘Cuntacılarla yargılanmayı kabul etmiyorum’

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte valiler Yusuf Yavaşcan, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kallan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydı, İbrahim Özçimen, Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile kaymakamlar Erdal Çakır, Feyzullah Özcan ve Bilal Kurubal, önceki gece “terör örgütü üyeliği”nden tutuklandı.

‘Cuntacılarla yargılanmayı kabul etmiyorum’

Mutlu, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddetti. Gezi eylemleri döneminde attığı tweetler sorulan Mutlu, “O dönemde İstanbul Valisiydim. Tweetlerim bellidir. Hiçbir soruşturmaya da konu olmamıştır. 3 yıllık bir süre geçmiştir. Bu tweetlerin suç olduğunu kabul etmiyorum” dedi.
‘Gülen’le tek görüşmemiz’
Tweetleri Gezi’de polisle çatışan radikal gruplara değil, çevreci gençlere attığını söyleyen Mutlu, “Bu gençler içerisinde gerçekten olaylara katılmayan da vardır” diye konuştu.
Mutlu’ya telefon rehberinde “Paşa Akın Öztürk” olarak kayıtlı bulunan ve darbe girişiminden tutuklanan Akın Öztürk’ü nereden tanıdığı da soruldu. 2007’de Diyarbakır Valisi iken Öztürk’ün de Diyarbakır 2. Anajet Üssü Komutanı olduğunu söyleyen Mutlu, “Bu mesai vesilesi ile kendisini tanıdım” dedi.
Mutlu’ya evindeki Fetullah Gülen’e ait kitaplar da soruldu. Mutlu “Kitaplığımda bu yapıyla ilgili bütün kitapları 17-25 Aralık hukuk darbesi sonrasında kaldırdım. Evde aynı zamanda baldızım ve iki çocuğu ile birlikte kalıyorum. Muhtemelen baldızım veya oğluna ait olabilir. Bana ait değildir” dedi.
Gülen ile yüz yüze görüşmesinin olmadığını, bir telefon konuşmasının olduğunu anlatan Mutlu, İstanbul Valisi iken kendisini ziyarete gelen kişilerin Gülen’in hasta olduğunu ve geçmiş olsun ziyaretine gideceklerini anlattıklarını söyledi. Kendisinin de “geçmiş olsun dileklerimi iletin” dediğini söyleyen Mutlu, “Bir müddet sonra telefonumdan Zaman gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı ABD’den aradığını ifade etti. ‘Sizin geçmiş olsun dileklerinizde iletilmiş bu vesile ile Gülen de size bir teşekkür de bulunmak isterler’ diyerek telefonu Gülen’e vereceğini söyleyerek bir görüşme yaptırdırlar. Gülen ile tek görüşmemiz budur.”
‘Bir tek cemaatim var’
Açığa alınmasıyla ilgili de “Açıkçası böyle bir şeyi hiçbir zaman beklemiyordum” diyen Mutlu, “Hukuk fakültesinde öğrenci olduğum yıllarda bu devletin ve aziz milletin biz öğrencilere verdiği öğlen yemeğini 4 TL’ye yemiş bir vatan evladıyım. Yediğimiz bu yemeğin bedelini ödemek için hayatım boyunca devletimize hizmet ettik” dedi.
“FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütleri ile 17 yaşından beri mücadele ediyorum” diyen Mutlu, terör örgütü üyeliği ile ilgili suçlamalara da şöyle cevap verdi:
“Benim bir tek cemaatim var ümmetim, bir tek önderim var peygamberimdir. Bunun dışında önder ve cemaat tanımam. Bu şerefsizlerin arkasına takılıp cuntacılarla birlikte yargılanmayı asla kabul etmiyorum. Benim aziz devletim şayet benim üniversite yıllarımdan itibaren duruşumu, fikriyatımı, gönül bağımı tespit edememişte 15 Temmuz gecesi tespit etmişse ve beni FETÖ terör örgütü olarak ilan etmişse söyleyeceğim şudur: 80 milyon vatan evladı 24 saat ‘FETÖ terör örgütü’ diye bağırsa başımı bir santim öne eğmem, bu leke de benim üstümde durmaz.”