Siyaset ‘Darbe girişimi ABD’de olsa ne yapardınız?’

‘Darbe girişimi ABD’de olsa ne yapardınız?’

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Türkiye İşkadınları Derneği’nin (TİKAD) New York’ta 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili düzenlediği “Büyüyen Türkiye Gelişen Demokrasi” paneline katıldı.

‘Darbe girişimi ABD’de olsa ne yapardınız’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın eşi Şule Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, TİKAD Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in de katıldığı yemekli toplantıda Amerikalı konuklara 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlar anlatıldı. Emine Erdoğan da toplantıda yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı



- YOLDAKİ BOZUK SATIHLAR: Türkiye’de yaşanan bir milletin demokrasi yolculuğudur. Yoldaki bozuk satıhlar zaman zaman bizleri sarssa da birileri bizi menzile varmamızı engellemek istese de motive olduğumuz temel mesele budur. 2023’te ekonomik ve demokratik kazanımlarıyla yaşadığımız coğrafyanın hakkını verecek bir noktaya varabilmektir.

- TANKLARI BAYRAKLARIYLA DURDURDULAR: Türkiye 2002’den bu yana milli iradeye hakim olma felsefesi ile yönetiliyor. Bu iktidarın milletten başka hiçbir dayanağı olmamıştır. 15 Temmuz bu yatırımın ne kadar değerli olduğunu hepimize bizzat göstermiştir. Gencecik kadınlar hiçbir silahı olmadan sadece bayraklarını alarak donanımlı tankları durdurmak üzere sokağa çıkmıştır.

‘Darbe girişimi ABD’de olsa ne yapardınız’


- İNAÇLI VE KARARLIYDIK: 15 Temmuz gecesi biz de Cumhurbaşkanımızla birlikte tepemize bombalar yağdırmak üzere bekleşen F16 ların arasından geçerek Marmaris’ten İstanbul’a gittik. Yolculuğumuz boyunca gözlerimizden okunan tek şey yürüdüğümüz yolun değerine olan inancımız ve kararlılığımızdı. Her ne yaşayacaksak milletimizle birlikte yaşayacaktık. O gece tarihe bir demokrasi hareketi olarak geçeceğine inandığım demokrasi nöbetlerine karışarak İstanbul’a indik.

- DOSTLARIMIZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI:
Sizlerle 15 temmuz sürecinde yaşadığımız büyük bir hayal kırıklığını paylaşmak istiyorum. Yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz bir olayda ne yazık ki bazı dostlarımız sessiz kalmışlardır. Böyle zamanlarda düşmanlarınızın ne yaptığından dostlarınızın ne yaptığı önem kazanır. Dost bildiğimiz bazı ülkeler bu açık darbe girişimini kınamak da dahi çekimser kalmışlardır. Türkiye’ye her fırsatta demokrasi karnesi veren kurum ve kuruluşlar milletimizin kararlı mücadelesini görmezden gelmişlerdir. Kim kazanırsa bekleyişi içinde yarım ağızlı kınamalar yapmış ve hatta darbenin kurgu olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Lütfen bir empati yapın. Benzer bir hadise birleşik devletlerde yaşansa Broklyn köprüsü tanklarla kapatılsa ABD devleti ne yapardı? Ya da Capital binası bombalansaydı sorumluların tespiti için nasıl bir seferberlik başlatılırdı. Ankara ve İstanbul’da yaşananlar bunlardır. Önemli devlet kurumlarının bombalanması film sahnelerinden alınmış görüntüler değildi. Bombalamalar yağdırılması gerçeğin ta kendisidir.

‘Darbe girişimi ABD’de olsa ne yapardınız’

Haberin Devamı

TİKAD’A TEŞEKKÜR

Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye iş kadınları derneği TİKAD’a başkan ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Rumi’nin bir sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum. Mevlana hazretleri ‘aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir’ diyor. Bizler de herkes için demokrasi istediğimiz savaşların bittiği bir dünya umudunda birleşelim.”