Gündem ‘Darbeyi mesajla üyelere bildirdiler’

‘Darbeyi mesajla üyelere bildirdiler’

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de devam eden FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanık ‘Ateş’, 15 Temmuz darbe girişiminin şifreli haberleşme programı Eagle aracılığıyla gönderilen iki mesajla örgüt üyelerine önceden haber verildiğini iddia etti.

‘Darbeyi mesajla üyelere bildirdiler’

Bu programı örgütteki üst düzey yöneticilerin kullandığını belirten gizli tanık, “Eagle programına katılan şahıslara 2016 yılının mayıs ya da haziran ayında 2 mesaj geldi. Birinci mesajda, ‘Temmuz ayında İstanbul’da çok büyük deprem olacak, herkes kılık kıyafetine dikkat ederek yatsın’ diye yazıyordu. İkinci mesajda ise ‘maskeli darbe 1’ ve ‘maskeli darbe 2’ isimli YouTube bağlantı adresi yazıyordu” dedi.
Ateş, “2016 yılında okullar kapandıktan sonra verilen talimatla VPN ve Eagle programı kayıtlı kişilerin bu programları kaldırmaları yönünde mesaj yazıldı. Bunun üzerine birçok örgüt üyesi bu iki programı telefonlarından kaldırdı. Bu programların kayıtlı olduğu telefonlar ayrıntılı olarak incelenir ve silinen programlar geri getirilirse örgütün kilit isimleri ve yapısı ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.