Gündem 'Dedikoduları engellemek için...'

'Dedikoduları engellemek için...'

18.08.2014 - 12:18 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine konu olan çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığının belirlendiğini bildirdi. Aileler ise yaptıkları açıklamada 'Dedikoduların önüne geçmek için eğlence tertip ettik' dedi

Dedikoduları engellemek için...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, bugün basına yansıyan "Damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, olayın araştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aileye ulaştığı, gerekli işlemleri başlattığı ifade edildi.

Konuyla ilgili savcılık tarafından da inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığı belirlenmiştir. 13 yaşındaki C.Ş'nin okula devam ettiği, N.P'nin ise eğitiminin yarım kaldığı tespit edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelerin sosyo ekonomik olarak desteklenmesine, eğitimi yarım kalan çocuğun eğitimini tamamlaması için ilgili bakanlık aracılığıyla girişimde bulunmuştur. Çocukların takibi Bakanlığımız tarafından yapılmaya devam edecektir."

Haberin Devamı

'DEDİKODULARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN...'

İfadeleri alınan anne babalar, çocuklarını evlendirmediklerini, nişan yaptıklarını öne sürdü. Aileler, 'Bizim toplumumuzda evlilikler erken olur ama bu çocukları evlendirmedik. Kızımız yaşından büyük gösterdiği için görücüler geliyordu. Bunun önüne geçmek için beşik kertmesi olan oğlumuzla bir eğlence yaparak herkese ilan ettik' dedi.

Kız ve erkek çocuğun uzman nezaretinde alınan ifadelerinden cinsel birliktelik yaşanmadığı anlaşılırken, çocuklar hakkında tedbir uygulanarak, yine ailelerinde kalmalarına karar verildi.