Siyaset ‘Demokrasi aşkı galip gelecek’

‘Demokrasi aşkı galip gelecek’

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sandıkları patlatmaya var mısınız?’ diyor ya, o sandıklar öyle bir patlayacak ki sonrasında Cumhurbaşkanı 3 ay uyuyamayacak” ifadesini kullandı.

‘Demokrasi aşkı galip gelecek’

Altay, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında FETÖ’nün darbe girişimini araştırma komisyonunun raporunun yayınlanmamasını eleştirerek, “Komisyon raporu 16 Nisan’dan önce yayınlanmayacak. Komisyonun bu kadar önemli bir konuda bu raporu savsaklamasının, 5 ay ertelemesinin altında ne yatıyor? Bu darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarılmadıkça Türkiye yeni darbelere gebedir” dedi.
‘Uyduruk tehdit’
Referandum kampanyasında evet için gayret edenlerin, hayır için gayret edenlerle eşit olduğunu ve aynı saygıya layık olduklarını vurgulayan Altay, “Demokrasi için hayır diyecek vatandaşlarıma sesleniyorum; korkmayın, ‘hayır’ kampanyasını özgürce yürütün. Bunun teminatı hukuktur, CHP’dir, TBMM’dir. Bu kampanyada milletin yüreği, demokrasi aşkı galip gelecek, kazanan Türkiye olacak. Erdoğan, Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi kaybetmeyecek” dedi. Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’ye yönelik ölüm tehdidine ilişkin soru üzerine, “Bunu ucuz, külüstür, modası geçmiş, uyduruk bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Siyasete girenler belli riskleri göze alıp girerler. Siyasetçilerin, bizim burnumuz kanayabilir ama önemli olan milletin hakkına halel getirmemektir” ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun televizyon kanalında tartışma teklifinin Başbakan Yıldırım tarafından kabul edilmemesini de eleştiren Altay, “Çünkü evet verilmesi konusunda peş peşe kuracakları üç cümle yok, varsa hodri meydan” dedi.