Siyaset ‘Demokrasiye saldırıdır’

‘Demokrasiye saldırıdır’

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Özel, teröre ve terör örgütlerine karşı ayrımsız, net tavrın Kılıçdaroğlu’nu hedef haline getirdiğini belirtti

‘Demokrasiye saldırıdır’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’na, CHP’de siyaset yapan kişilere, partinin üst düzey yöneticilerine suikast girişimleri olabileceği, bu tip gezilerde güvenlik zafiyeti ortaya çıkabileceğine ilişkin çeşitli uyarılar olduğuna dikkati çekti.

Artvin Valisi’nden olayın ayrıntıları hakkında bilgi aldığını söyleyen Özel, “Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yönelik ağır makinalı silah ve bir roketatarla suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz. Bu, CHP konvoyuna yapılan saldırı, Sayın Genel Başkan’a suikast girişimi, doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış, demokrasinin yanında terörün karşısında duran anamuhalefet liderine yapılmış saldırıdır. Sayın Genel Başkan’ın teröre ve terör örgütlerine karşı ayrımsız, net tavrı kendisini terör örgütlerinin hedefi haline getirmiştir.”

Herkese teşekkür

CHP’nin MYK toplantısında, Artvin’den sonra Şırnak ve Hakkâri gezilerinin planlandığını belirten Özel, Kılıçdaroğlu’nun, güvenlik uyarılarına karşı, terörün amacının vatandaşı evine, siyasetçiyi de Ankara’ya hapsetmek olduğunu söylediğini aktardı. Özel, Kılıçdaroğlu’nun taslak programlarında Artvin’in ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki babaevi, Hakkari ve Şırnak ziyaretlerinin yer aldığını anlattı. Özel, teröre ve teröriste inat demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Mecliste grubu bulunan tüm partilerin genel başkan yardımcılarının telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu anlatan Özel, geçmiş olsun dileyen herkese teşekkür etti.