Genel Sağlık "Dental Spa" zamanı!

"Dental Spa" zamanı!

09.09.2014 - 11:44 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul, Dental SPA paketi ile hastalarının ağız, diş ve dişetlerinin bakımı yapılıyor, dişler temizleniyor, beyazlatılıyor ve ağız ferahlatılıyor.

Dental Spa zamanı

Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul, Dental SPA paketi ile hastalarının ağız, diş ve dişetlerinin bakımı yapılıyor, dişler temizleniyor, beyazlatılıyor ve ağız ferahlatılıyor.

Haberin Devamı

Vücudu yenileyen büyük bir rahatlama sağlayan spada yeni trend, “Dental Spa” ile hastalar tek bir paket ile diş taşı temizliği, diş eti tedavisi ve bakımı, plak temizliği ve beyazlatma uygulamasından yararlanabiliyor.

Üç aşamadan oluşan ağız bakımı

Diş ve diş etlerinde rahatlama, güvenle ve özgürce gülümsemeyi beraberinde getiren Dental SPA paketlerinde “Diş Taşı Temizliği”, “Ağız Duşu” ve “Diş Beyazlatma”dan oluşan üç aşama bulunuyor.

Uygulamanın ilk aşaması olan diş taşı temizliğinde dişeti cebi özel solüsyonlarla yıkanarak bu bölgedeki tartar ve plak tamamen uzaklaştırılıyor. Dişeti sağlıklı hale getirilip hastanın ferahlaması sağlanıyor.

“Ağız duşu” ile diş masajı

İkinci aşamada ise ağız duşu uygulaması geliyor. Dişlerin ulaşılması güç bölgelerine, diş aralarına ve dişeti cebi içine basınçla su göndermeye yarayan özel tasarımlı cihazlar aracılığı ile temizleniyor. Özellikle dişeti rahatsızlığı olanlar, implant ve köprü protezi uygulanmış hastalar, dişlerinde çapraşıklık ve dişleri çürümeye meyilli kişiler bu uygulama ile ağız sağlığını kontrol altına alabiliyor.

Haberin Devamı

Dişini ister evde ister klinikte beyazlat

Son aşama olan diş beyazlatma ile hastalar dişlerin gelişimi sırasında alınan antibiyotikler, fluorür gibi bazı ilaçlardan, o dönemde geçirilen ateşli çocuk hastalıklarında oluşan renk değişikliklerinin yanı sıra boyar madde içeren yiyecek ve çay, kahve, kola gibi içeceklerin sık tüketilmesi ve sigara, pipo kullanımı ile değişen diş rengi eski beyazlığına dönüştürülüyor. Beyazlatma klinikte hekim tarafında uygulanan “Office Bleaching” ve evde hasta tarafından uygulanan home bleaching olarak iki şekilde uygulanabiliyor.

Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan office bleaching ile önce diş yüzeyi temizlenip ardından dişeti özel koruyucu bariyer ile kapatıldıktan sonra diş yüzeylerine beyazlatıcı ajan uygulanarak hekim kontrolünde işlem yapılıyor. Evde hasta tarafından uygulanan “Home Bleaching” ile hastadan diş ölçüleri alınarak beyazlatma plakları hazırlanıyor. Beyazlatma ajanı bu plaklara uygulanarak hekimin belirlediği sürelerde hasta tarafından evde uygulanır. Belli sürelerde hekim tarafından kontrol edilir. Bu işlem öncesi hekim klinikte diş yüzeylerinin temizliğini yapmalıdır.

Yazarlar