Gündem ‘Devletin tedbirleri almasını bekliyoruz’

‘Devletin tedbirleri almasını bekliyoruz’

27.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kilis’e IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin olarak Milliyet’e konuştu.

‘Devletin tedbirleri  almasını bekliyoruz’

Yılmaz şunları söyledi: “Türkiye bir terör örgütünün saldırısı altında ancak, bunun adı konmamış. Bunun Türkiye’ye dönük bir saldırı olarak görüldüğünün açıklanması lazım. Buna ilişkin tedbirlerin de süratle alınması gerekir. Bu, Türkiye’nin güvenliğine ve bir şehrine yönelik dış kaynaklı bir saldırıdır. Bu saldırıyı IŞİD’in yaptığını anlıyoruz. Halk tedirgin. Halkın böyle bir ortamda devlete güvenmesi lazım. Devletin gerekli tedbirleri alması lazım, sınıra takviye yapması lazım. Gerekirse daha ateşlenmeden o alanların temizlenmesi lazım. Devletin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz.
Türkiye’nin bir kenti sürekli roketle vuruluyor. Angajmana gerek yok. Senin toprağın saldırı altında, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde her türlü tedbiri alma hakkın var senin. Orada otorite boşluğu var, karşımızda devlet yok. Türkiye her türlü tedbiri alabilir. Gerekirse sınır ötesi operasyon da yapılır. 100 bin insan sürekli başımıza bir havan düşer mi korkusu ile yaşayamaz. Hükümetin, sınır güvenliğini kontrol altına alıp korumasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Önlem kararı memnun etti

Vatandaşlar Bakanlar Kurulu’nda roket saldırılarına karşı alınacak askeri ve ekonomik kararların kendilerini mutlu ettiğini, ancak halen can güvenliği noktasında endişe taşıdıklarını söyledi. Önceki gün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında Kilis için ‘ilave askeri tedbirler’, ‘ekonomik destek’, ‘sosyal destek’ ve ‘ilave sağlık hizmetleri’ başlığı altında 4 önlem kararı belirlenmişti.