Siyaset ‘Devlette cemaat yapılanması olmaz’

‘Devlette cemaat yapılanması olmaz’

31.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alevi temsilcileriyle görüşen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ bağlantılı kamu personelinin tasfiyesiyle ilgili, ‘Devlette cemaat yapılanması olmamalı, eğer olursa bu tür şeyler yaşanır’ dedi

‘Devlette cemaat  yapılanması olmaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ mensubu olduğu tespit edilen kamu personelinin tasfiyesine ilişkin olarak, “Devlette cemaat yapılanmaları olmamalı. Birini temizleyip öbürünü yerleştirmek kabul edilemez” dediği belirtildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi parti de darbeye karşı çıktı, dört siyasi partiyi de bu süreçte ayırmaktan özenle kaçınmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün parti genel merkezinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Hacıbektaş Veli Alevi Kültür Vakfı’ndan 37 isimle görüştü. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da katıldı.

Görevden alınmalar

Alınan bilgilere göre Alevi derneklerinin temsilcileri Kılıçdaroğlu’na Artvin’deki suikast girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Temsilciler, Kılıçdaroğlu’na adına Yavuz Sultan Selim adı konulan 3. köprünün ismine en üst düzeyde karşı çıktığı için teşekkürlerini de ilettiği belirtildi.

Alevi kurumlarının temsilcilerinin, “Darbe önlendiyse CHP sayesinde önlendi. Bugünleri kazasız belasız atlatabiliyorsak, CHP’nin sayesinde atlatıyoruz. Size yönelik suikast girişiminin bir iç savaşı hedeflediğini değerlendiriyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutumunuzla Aleviler artık AKP’nin hedefi olmaktan çıktı. Eğer Yenikapı’ya gitmeseydiniz Aleviler hedef olacaktı” dediği öğrenildi. Alınan bilgilere göre Alevi temsilcileri, “Üyelerimize yönelik de kamu görevinden uzaklaştırılma süreci başladı. Bu isimleri sizinle ve komisyonunuzla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, “Belirlediğiniz isimleri komisyonumuza iletin, takibini yaparız, bu süreci ciddiyetle götürüyoruz, hükümete bildiriyoruz” dediği belirtildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Bu süreçte dört siyasi parti de darbeye karşı çıktı, Dört siyasi partiyi de bu süreçte ayırmaktan özenle kaçınmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

‘Liyakat esas olmalı’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, “15 Temmuz öncesinden beri üzerinde durduğumuz bir tek kelime var: Liyakat. Devlette liyakat esas olmalı. Devlette cemaat yapılanması olmaz eğer olursa bu tür şeyler yaşanır. Birini temizleyip öbürünü yerleştirmek kabul edilemez” dediği kaydedildi.