Gündem ‘Dink cinayetine bizzat FETÖ’cüler de katılmış

‘Dink cinayetine bizzat FETÖ’cüler de katılmış

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında 6. Sulh Ceza Hakimliği, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, avukatlar Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, gazeteci Adem Yavuz, firari savcı Zekeriya Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

‘Dink cinayetine bizzat FETÖ’cüler de katılmış

Savcılık tarafından gönderilen talep yazısında, “Hrant Dink cinayeti eylemini gerçekleştiren bir kısım kamu görevlisinin, eylemi başından sonuna kadar planlayıp icrasının yolunu açtıkları ve denetledikler, cinayetin işlenmesine nezaret ettikeri, eylemi gerçekleştirecek potansiyel şüphelileri ve eylemi gerçekleştirenleri bildikleri halde, FETÖ silahlı terör örgütünün amacı doğrultusunda Hrant Dink’in öldürülmesini engellememişlerdir. Hatta iştirak edilmiştir” denildi.
İllegal büro
Yazıda ayrıca, cinayet öncesi FETÖ’nün amaçları doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda 2006’da C-5 isimli illegal bir büro kurulduğu ve buradan örgütle bağlantılı olmayan kamu personelinin tasfiyesinin yapıldığı bu büronun 2012 yılına kadar da faaliyet gösterdiği kaydedildi. Yazıda, 15 Temmuz darbe girişiminin önünü açmak için Ergenekon, Balyoz gibi kumpas soruşturmalarının hazırlıklarının da bu büroda yapıldığı belirtildi. Yazıda, cinayetin kamu görevlileri ayağıyla ilgili soruşturmada adı geçen şüphelilerin çoğunda Bylock’u kullandığının tespit edildiği de kaydedildi.