Gündem ‘Dink’i öldürme talimatı Tekin’den’

‘Dink’i öldürme talimatı Tekin’den’

02.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 65’i tutuklu 274 sanıklı “Ergenekon” davasının 253. duruşması başladı

‘Dink’i öldürme talimatı Tekin’den’

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmada,
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanık ‘Mart’a “İfadenizde Ergün Poyraz, Hüseyin Buzoğlu ve emekli Orgeneral Tuncer Kılınç gibi sanıklarla ilgili beyanda bulunmuşsunuz. Anlatır mısınız?” diye sordu.
Gizli tanık, savcılık ifadesindeki “Bu örgütün medya patronluğunu Hüseyin Buzoğlu yapmaktadır. Talimatı da Tuncer Kılınç’tan almaktadır” yönündeki beyanına ilişkin, ”Hüseyin Buzoğlu için bu biraz ağır olmuş. Onu demek istemedim. Tuncer Kılınç’ı tanımıyorum. Medya patronluğunu Ertuğrul Özkök ve ekibi yapıyordu” iddiasında bulundu.
“Ergenekon” davasında dinlenilen diğer gizli tanık ‘Boyabat’ ise, tutuklu sanık Muzaffer Tekin’in 2005 yılında Taner Büber’e Gazeteci Hrant Dink’in öldürmesini teklif ettiğini ancak Büber’in bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Boyabat, Muzaffer Tekin’in talimatı üzerine Gaziosmanpaşa bölgesinde Kürt ve Türk gençleri arasında çatışma ortamı yarattıklarını iddia etti.