“Dolgu yaptırdım ama hemen eridi” diyorsanız

Öncelikle şunu söylemeliyim, burada bahsi geçen dolgu medikal dolgu değil. Medikal dolgular erirler, tekrar tekrar uygulama yaptırmanız gerekir. Fakat yağ transferi ile yaptırdığınız dolgu uygulamalarında ömür boyu süren bir konfor bekleyebilirsiniz. Ama nasıl?

Yağ transferi konusunda çoğu kimsenin kafasının karışık olduğunun farkındayım. Bu yüzden yağ enjeksiyonlarının ne olduğuna, neden ve nasıl yapıldığına hep beraber bakalım istiyorum.

Yağ transferi bugün estetik cerrahide, pek çok alanda kullanılıyor. En fazla tercih edildikleri konu ise, hacim kaybı yaşayan veya doğuştan hacimsiz olan bölgelere bir nevi organik dolgu uygulamasıdır. Bölgesel olarak ele aldığımızda, yağ transferini meme, dudak, popo büyütme, yüzdeki genel hacim kayıplarında kullanma gibi pek çok alanda kullanabiliriz.

Haberin Devamı

İşlemse aslında bedendeki mevcut yağın, olmayan veya olması arzu edilen yere transferidir. Kısaca yabancı herhangi bir şey kullanılmadan, bedendeki yağın yeri değiştirilir. Söz gelimi karından çekilir, popoya veya dudağa, memeye aktarılır. Bu sayede hem o alan hacim kazanır, diğer alansa hacim kaybeder ve arzu edilen bir kontür hattına sahip olur.

Buraya kadar her şey çok bilimsel, her şey çok akılcı. Fakat çekilen, yaşayan bir dokudur ve transfer edilme süreci, transferi sırasında başından geçenler, yağ dokusunun içindeki bazı maddelerin ölmesine ve hatta gereksiz pek çok maddenin de nakledilmesine sebep olur.

Bu da zamanla dolgunluğun kaybına işarettir, kısaca başarısız bir işlem olacaktır.

Yağ transferindeki en önemli konu kök hücredir. Sadece kök hücre deyip geçersek de hata yaparız. Yağ transferinde en önemli konu, kök hücre, küçük, genç yağ hücresi ve hücreler arası matris (ECM) dediğimiz yani hücrelere destek sağlayan, hücrelerarası iletişimde ve dokular arasında geçişi yapan bağ doku yapı taşıdır.

İşte bu işlemi Cihantimur Yağ Transfer Sistemi ile yaptığımızda, son derece verimli sonuçlar alıyoruz.

Cihantimur Yağ Transfer Sistemi nedir ve nasıl yapılır?

Az evvel de söylediğim gibi, bakın liposuction ile aldığımız yağın içinde yaşlı yağ hücreleri, genç yağ hücreleri, kök hücreler, plasma, su, serbest yağ ve ECM bulunur. Biz bu yağı filtreler ve işimize yarayanı alır ve nakledersek, işte o zaman başarılı sonuçlar alırız.

Haberin Devamı

Kısaca Cihantimur Yağ transferinde her şeyi ayrıştırıp, sadece kök hücre, ECM ve küçük, genç yağ hücrelerini kullanıyoruz.

Cihantimur Yağ transferi sisteminde yaptığımız işlem aslında otolog yağ transplantasyonudur. Fakat kullandığımız, bu ayrıştırmayı yaptığımız cihazlar, teknik ayrıntılar, hesaplamalar büyük önem taşıyor. Şırınga, iğne, kapsül ve kanüllerin boyutu tek tek hesaplanarak özel olarak geliştirilmiş materyallerdir. Çünkü uğraştığımız yağ dokusu aslında son derece hassas ve kırılgan bir maddedir. Yağı çıkartırken kullanılacak kanül ve iğne eğer çok dar olursa kök hücreyi istediğimiz ölçülerde toparlayamayız. Eğer çok geniş veya şırınga boyutu uzunca olursa bu sefer hava ile temas edip ölürler. Yine aynı şekilde yağın toplandığı kapsüller de hava almayan bir düzeneğe sahip olmalıdır. Kanın kök hücreden ayrışmasını sağlayan santürfüj cihazının bile önemi vardır. Eğer cihaz çok uzun ve çok hızlı bir şekilde ayrıştırma işlemini yaparsa, yine kök hücreler ölecektir.

Haberin Devamı

Cihantimur Yağ transferinde tüm bu aşamalar, cihazlar, hassasiyet ayarları, hava ile temas ettirmeme durumları çok ince ayrıntılarla hesaplanarak detaylandırılır. Elimizdeki bu mucizevi malzemeye yani hastanın kök hücresine zarar vermemek ve onu yaşatarak naklini gerçekleştirmeye çabalıyoruz.

Neden bu denli hassas davranıyoruz?

Yağın nakledildiği alanda kaybolmaması için. Medikal dolgu gibi eriyecekse, neden bunca zahmeti hem doktor, hem de hasta çeksin ki… Amaç konfor, uzun süren kalıcılık hatta ömür boyu kalıcılık

Tüm bu aşamaları korunaklı bir şekilde aşıp, elde ettiğimiz yaşayan kök hücrelerle dolu yağın sorun yaşayan bölgeye naklini gerçekleştiriyoruz. Doku, hastanın kendi vücudundan geldiği için herhangi bir hastalık bulaşma, alerjik reaksiyon, otoimmün hastalık veya dokuyu reddetme tehlikesi yoktur.

Nerelerde kullanılabilir?

Yüz gençleştirme

Dudak büyütme, yüz kontürü düzeltme

Meme büyütme

Popo büyütme

Vajina estetiği- Genital Güzelleştirme

Çarpık bacak estetiği

ve tabii dolgu ve gençleştirme uygulaması istenen her bölgeye uygulanabilir.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com