Siyaset ‘Dost olmayan mahcup olur’

‘Dost olmayan mahcup olur’

27.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, şehit ailelerine verdiği iftarda “Türkiye herkesin dostluğunu isteyen bir ülkedir. Ancak terör örgütüne kol kanat gerenler asla bizim dostumuz olamaz” dedi

‘Dost olmayan mahcup olur’

Başbakan Binali Yıldırım, şehit ailelerine Çankaya Köşkü’nde iftar verdi. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

- GÜCÜNE GÜÇ KATMAK İÇİN: Ecdadımız dün Çanakkale’de Dumlupınar’da Şanlıurfa’da bu güzel vatanın istiklali için mücadele verdiler. Ülkemizi onurumuzu çiğnetmediler. Bu cennet vatanı gözümüzün nuru gibi koruyacağız. Türkiye bugün her zamankinden daha güçlüdür. Ülkemizin milletimizin gücüne güç katmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu değerlerimizin başında şahitlerimizin maddi ve manevi emaneti sizlersiniz. Yapmaya çalıştığımız sadece ve sadece şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmaktır. Şehit yakını ve gazilerimiz için tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağını anayasa ilkesine ekleme ile hayata geçirdik. Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızı görevlendirdik. Şehit yakınlarımıza tanınan devlette istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. Şehit yakınlarının istihdam hakkını biraz daha genişlettik. Terör mağduru vatandaşlara da tazminat hakkı getirdik.

Haberin Devamı

- HUZURA KAVUŞMASININ ŞARTI: Türkiye bölgenin saygın bir ülkesidir. Türkiye herkesin dostluğunu isteyen bir ülkedir. Dost olmak istemeyenler tarih boyunca hep mahcup olmuşlardır. Her zaman bedelini ödemişlerdir. AB üyeliği de dahil olmak üzere komşularla kader birliği yapmak iyi ilişki geliştirmek en önemli hedefimizdir. Bağımsızlığımızı toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan ve bu uğurda askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşımızı genç yaşlı bütün masum insanları öldüren bu alçak terör örgütüne kol kanat gerenler asla bizim dostumuz olamaz. Komşuların esenliği bizim de esenliğimizdir.

Türk devleti 79 milyon vatandaşı ile her türlü hile şiddet ve terörü bertaraf edecek her oyunu bozacak kudrettedir. Şehitlerimizin aziz hatırası bağımsızlığımızın onurumuzun geleceğimizin en büyük güvencesi olacaktır. Sorumluğumuzu biliyoruz. O sorumluluk da; terörü bitirmek kardeşliği daim kılmaktır. Şehitlerin pak ruhlarına tam huzura kavuşmasının şartı da terörün bu ülke gündeminden çıkmasıdır.

- SİZLERİN RIZASINI ALMAK FARZDIR: Şehit yakınlarının gazilerin karşısında bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Milletim rahat olsun, emin olsun. Barış ve huzur ülkemizin her yerinde egemen olacak. Her vatandaşın yüzü gülecek. Milletin onurlu yürüyüşe kasteden hiçbir plan Türkiye’yi bu kutlu yolundan döndüremeyecek.

Haberin Devamı

Vatandaşın terör karşısındaki onurlu ve dik duruşu, birlik ve dayanışması takdire şayandır. Ankara’da İstanbul’da canlı bombalarla katleden teröristler hiçbir insani değerin savucusu olamaz millet olarak ülke olarak vatandaş olarak teröre verecek en büyük cevap birlik beraberlik kardeşliktir. 79 milyon vatandaş ile daima bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Türkiye demokrasiden hukuktan kardeşlikten medeniyet yürüyüşünden vazgeçmeyecek. Şehit anaları, babaları, eşleri şehitlerin emaneti evlatlarımız en büyük emanetsiniz. Sizlerin rızasını almak farzdır.

Daima yanınızda olacağız. Bizim inancımıza göre şehitlerimiz ölü değildir, onlar diridir sizler bunu bilmezsiniz diyor yüce kitabımız. Şehitlerimiz de bizim kalbimizin en müstesna köşesinde yerimizi aldı. Bayrağımızın parlayan yıldızı olarak gök yüzünde şanla şerefle milletin birliğini dirliğinin temsili olarak her gün dalgalanıyorlar.