Ege ‘Dünyanın öğrencisi’ yabancı dil öğretiyor!

‘Dünyanın öğrencisi’ yabancı dil öğretiyor!

23.07.2017 - 05:41 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), öğrencilere dil eğitimi vermek ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 100 yabancı genci 20 günlük programda öğrencilerle buluşturdu

‘Dünyanın öğrencisi’ yabancı dil öğretiyor

100 ÖĞRENCİ GELDİ

KARGEM ve dünyanın en büyük öğrenci değişim-gelişim platformu olan AIESEC ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, ABD, Rusya, Gana ve Meksika gibi ülkelerden 100 üniversite öğrencisi Karşıyaka’ya geldi.

20 günlük eğitim programının ilk dersi, renkli görüntülere sahne oldu. Yabancı gençlerin dönüşümlü olarak öğretmenlik yaptığı İngilizce kursunda, 5. ve 9. sınıf aralığındaki 250 öğrenci eğitim alıyor.

Haberin Devamı

KARŞIYAKA’DA RENKLİ BİR KÜLTÜR ORGANİZASYONU

Kültürlerarası buluşma, ders aralarında da yabancı gençlerin ülkelerine ait müzik ve danslarla renkleniyor. Karşıyakalı öğrenciler proje sayesinde bir yandan İngilizce bilgilerini ve konuşma becerilerini geliştirirken, bir yandan da farklı kültürleri tanıma olanağı buluyor. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şu vurguları yaptı:

Ücretsiz hizmet

“Evlatlarımızı sadece sınavlarına hazırlamakla kalmıyor, kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar yaratıyoruz. Bu yaz da KARGEM’de AIESEC organizasyonuyla hayata geçirdiğimiz proje sayesinde, çocuklarımız yabancı gençlerden ücretsiz dil eğitimi alma ayrıcalığına kavuştu.”