Gündem ‘Dünyanın örnek alacağı bir parti programı’

‘Dünyanın örnek alacağı bir parti programı’

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısında, “dünyadaki çağdaş sosyal demokrat partilerin örnek alacağı yeni bir parti programı” yazılması ve bunun için yıl sonuna kadar bir program kurultayı yapılması kararı çıktı.

‘Dünyanın örnek alacağı bir parti programı’

Kılıçdaroğlu’nun PM üyelerine bir sonraki toplantıya katılan referandum öncesi gittikleri yerlere tekrar gitmeleri talimatını verdiği, “evet” oyunun en yüksek çıktığı İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri için de özel çalışma grupları oluşturulacağını belirttiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, önceki gün PM toplantısına başkanlık etti. 7,5 saat süren toplantıda bazı üyeler referandumun iptaline yönelik Anayasa Mahkemesi ve AİHM’ye yapılacak başvuruları doğru bulmadıklarını belirtirken, Kılıçdaroğlu’nun, “Teklif, meclisten geçtikten sonra Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamamız politik olarak doğruydu, çünkü hukuki olarak sonuç alamazdık ve siyasi olarak eleştiri konusu olacaktık. Bu kez vatandaşın oylarını korumamız gerekiyor” diyerek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacağı sinyalini verdiği öğrenildi.
‘Yolsuzluğu bitiren bendim’
Kılıçdaroğlu’nun, “Bu başarıda büyük pay örgütün. Alınan yüzde 50’nin üzerinde oy sadece bizim değil, herkesin. Bu oyda pay sahibi olan herkese teşekkür edeceğiz. Her türlü mali zorluğa ve imkansızlığa karşı iyi bir kampanya yaptık” dediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun, referandum kampanyasında iktidarın 18 maddeyi anlatamadığı, bu nedenle SSK Genel Müdürlüğü dönemine değinmek zorunda kaldığına dikkati çekerek, “SSK genel müdürlüğüm dönemini 50 kere denetlediler, bir şey bulamadılar, bulamazlar. SSK’daki yolsuzlukları bitiren bendim. SSK’da benim dönemimdeki açıkla, şimdiki açığı kıyaslasınlar, şimdiki daha fazla” dediği belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun, “evet” oyunun yüksek çıktığı İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi için ayrı ayrı çalışma grupları oluşturacağını açıkladığı, bu iki bölgeye yoğunlaşılması talimatını verdiği öğrenildi.

‘ÜZÜCÜ AMA MÜSEBBİBİ AKP’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ-lu’nun, “Partinin yeni bir programa ihtiyacı var, programımız güncelliğini yitirdi ve çok uzun. Çağdaş sosyal demokrat partiler, programlarını yenileyerek başarıyı yakaladılar. Programımızı yenilemeli ve bir program kurultayı yapmalıyız. Dünyadaki iyi örneklere bakmalıyız, tüm dünyanın örnek alacağı bir program yazmalıyız” mesajını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun AKPM’nin Türkiye’yi yeniden denetime almasına ilişkin olarak, “bu karar üzücüdür ama müsebbibi AKP’dir” dediği kaydedildi.