Gündem ‘Düşmanla işbirliği yapanların madalyasını almam’

‘Düşmanla işbirliği yapanların madalyasını almam’

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ağır silah verme kararını onaylamasına tepkiler sürerken İncirlik Üssü’nde görevli bir Türk subayının ABD’nin tutumunu ilginç şekilde protesto ettiği iddia edildi.

‘Düşmanla  işbirliği yapanların madalyasını almam’

Emekli Özel Harp Subayı Abdullah Ağar’ın İncirlik’te görevli Türk askeri kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, 10 Mayıs akşamı yaşanan protesto şöyle gelişti: Koalisyon karargâhında DAEŞ’le mücadele eden başarılı personel için bir veda ve madalya töreni yapılmasına karar verildi. Törende ABD komutanlığı tarafından ‘bir Türk subayı’na üstün başarı madalyası ve beratı takdim edildi. Kendisine madalya takdim edilen Albay rütbesindeki Türk subayı usul gereği yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye olarak güzel işler başardığımızı düşünüyorum. Bunların en önemlisi de El-Bab operasyonu sırasında hiç sivil kayıp ve dost ateşi ile vurulma olayının olmamasıdır. Oysa haritaya baktığınızda Suriye ve Irak’ta bu tür zaiyatlar yaşanmaktadır. Bu da ‘bizim’ ne kadar başarılı olduğumuzu gösterir” ifadelerini kullandı. Türk subayı konuşmasının son kısmında ise “Diğer bir konu... Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir.”

‘ABD’li albay çok şaşırdı’

Protesto olayını gündeme getiren emekli özel harp subayı Abdullah Ağar, şunu söyledi: “Albayımızın ismini biliyoruz. Ancak muvazzaf olduğundan zikretmemiz doğru olmaz. Albayımız, kendisine Doğal Kararlılık Harekatı Komutanlığı adına verilen madalyayı iade ediyor. ABD’li Albay Kevin Leahy’ın tavır karşısında çok şaşırdığını öğrendim. Madalya, sahasında verilen en üst ikinci büyük madalya.”