Gündem ‘El Bab’ı aldıktan sonra Rakka’ya yürüyeceğiz’

‘El Bab’ı aldıktan sonra Rakka’ya yürüyeceğiz’

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÖSO, Musul’dan kaçacak DAEŞ’li teröristlere karşı hazırlıklı. Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, ‘El Bab’ı çembere alacağız. Burayı aldıktan sonra da Rakka’ya ilerleyeceğiz’ diye konuştu

‘El Bab’ı aldıktan sonra Rakka’ya yürüyeceğiz’

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ’e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu birlikleri içerisindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, Milliyet’e operasyona dair açıklamalarda bulundu. Musul operasyonunda DAEŞ’in Suriye koridorunun açık bırakılmasının militanların bu yoldan Suriye’ye geçme ihtimalinin kendilerini endişelendirmediğini belirten İsa, “Biz operasyona başladığımızda Musul operasyonu başlamamıştı. O zaman bir endişe duymuyorduk şimdi de duymuyoruz. Çünkü o zaman da hazırdık şimdi de hazırız” dedi.
Dabık’ı geri alan gurubu idare eden İsa şunları söyledi:
‘Kaçamayacaklar’
“O gün askerler o kadar motive olmuşlardı ki Dabık’ı ele geçirdikten sonra planda olmamasına rağmen beş köy daha alındı” diye konuştu. Operasyonları 70-80 kilometrekarelik bir alanda sürdürdüklerini belirten İsa, “Batıda çok iyi başarılar elde ettik. Son iki gündür Dabık’ın güneyinden ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Buradan da Menbic’in batısına doğru ilerleyeceğiz ve El Bab’ı çembere alacağız. DAEŞ’li teröristlerin kaçışları devam ediyor. El Bab kuşatmasında kaçmalarına izin vermeyeceğiz. El Bab’ı aldıktan sonra peşlerinden Rakka’ya ilerleyeceğiz” dedi.
El Bab kuşatması için Menbic’in batısına yaklaştıklarında PYD ile karşı karşıya gelmeyeceklerini belirten İsa, şöyle devam etti: “Bu konuda Türkiye’nin de bizim de tavrımız net. Türk toplarının ve savaş uçaklarının herhangi bir kalkışmaya karşı hazır beklediğini biliyorlar. Buna rağmen bir hareket içine giremezler. Suriye’nin kuzeyinde saha sadece bizim için açık. Terörist guruplara değil. Eğer bir hareketliliğin içerisine girerlerse karşılığını Türk devletinden de bizden de görürler” dedi.
‘Korkmuyoruz’
Musul operasyonunda kuşatılan DAEŞ’lı teröristlere Suriye yolunun açık bırakılmasının kendilerini tedirgin etmediğini söyleyen İsa, “Operasyona başladığımızda Musul operasyonu başlamamıştı. Ve çember altına alınmamıştı. O zaman bir endişe duymuyorduk şimdi de duymuyoruz. Çünkü o zamanda hazırdık şimdi de hazırız. Türkiye’nin vermiş olduğu destekten dolayı kimseden korkumuz yok” dedi.
DAEŞ’in sadece Suriye ve bölge halkının sorunu olmadığının altını çizen İsa, “Fransa’da, Türkiye’de ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yaptıkları saldırılar ortada. DAEŞ dünyanın sorunudur. Bunların kökünü bitirmeden bize rahat yok. Bu savaş sadece Suriye’nin savaşı değil. ÖSO burada bütün dünya için savaşıyor. Tabi rejimle yaptığımız savaş kendi ulusumuz için ama DAEŞ’le yapılan savaş tüm dünya insanları için yapılıyor” diye konuştu.
‘Kamera sistemi’
DAEŞ’li teröristlerin terk ettikleri köylere kamera sistemine bağlı mayın döşediğini belirten İsa, “Bir köyü almak için operasyon başladığında hiç şehit vermiyoruz. Ama ne zaman köy ya da ilçe merkezine giriyoruz, DAEŞ’liler önceden kurdukları kamera sistemi ile izliyor ve mayınları uzaktan kumanda ile patlatıyor. Çok şehit verdik” dedi.