Diğer "En azından olimpik diploma"

"En azından olimpik diploma"

14.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli, olimpiyatlarda sporcularımız için hedeflenen noktayı açıkladı.

En azından olimpik diploma

RÖPORTAJ - ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Rio 2016’da madalya gelebileceğini belirten Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Belli, “Gelmese de başarısızlık saymamak gerek. Katılım açısından en iyi dönemdeyiz. İlk sekize giren ülkelere verilen olimpik diploma da başarıdır. 2020 için ise madalyaya ulaşmalıyız” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, yaklaşan Rio Olimpiyatları öncesinde Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Federasyonun çalışmalarından, yelken sporunun ülkede geldiği noktaya kadar bir çok konuda açıklamalar yapan Belli, “2014’te olağanüstü bir genel kurulla geldik göreve. Dolayısıyla 14 aylık bir kayıpla başladık. O nedenle de zor bir dönemdi. 2016 için çok fazla bir şey beklememek lazım. 2020 için madalyaya ulaşmak gerekir. Burada bazı sınıflarda madalya şansımız olabilir, olmazsa da bu bir başarısızlık değildir. Olimpik diploma da bizim için bir başarıdır ilk sekize girerek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan, “Katılan sporcu sayısıyla ilgili başarıyı da gözardı etmemek gerek. Daha önce beşti. Altı gittiğimiz bir kere daha oldu, 2008’deydi. Yalnız o zaman kontenjandan giden de vardı. Şu anki sporcularımızın tamamı wild card’sız, yalnızca kotayla gidiyorlar” dedi.

Belli şöyle devam etti: “Şimdi 2020’de madalyaya gidecek yolu çizmemiz gerekiyor. 2018’de Danimarka’da ilk kota seçmesi var. Kotaları burada alıp, 2020’de Japonya’ya kilitleneceğiz. O zaman gideceksin Japonya’ya, kuracaksın üssünü oraya, bütün programınızı oradaki akıntı, rüzgâra göre ayarlayabileceksin. Yoksa oyunlar yaklaşırken kota almışsın... Bunlar zor işler” dedi.

‘Göreve talibiz’

“Türkiye Yelken Federasyonu’nda seçimler olimpiyatların ardından yapılacak. Kendi işini yapan bir federasyon haline geldik. Yurt dışında gidilen yarış sayısını artırdık. 2014’te 36, 2015’te 78, 2016’da 90 küsur yarıştan bahsediyoruz. En önemlisi kurumsal yapıyı tam olarak oturtmak istiyoruz. Federasyonlar kişilere bağlı olmaktan çıkacak. Bunu başardıktan sonra zaten artık kimin görevde olduğunun da çok bir önemi kalmayacak. Bunun için de dört yıl daha göreve talibiz.”

Haberin Devamı

‘Riva gibi tesis lazım’

“Madalya için her şeyden önce sporcularımızın kendilerine ait tesisi olması lazım. Bugün nasıl futbol milli takımı Riva’da toplanıyorsa, kampını, hazırlıklarını orada yapıyorsa aynı şekilde bizim de kendi yerimiz olması gerek. Bu konuda ilerlemeler var, hızla çözmeye çalışıyoruz. İkincisi; profesyonel bir ekiple dünyadaki olimpiyatlardaki en başarılı üç ülkeyi izlemeye alıp, bugüne kadar neler yapmışlar, bu konuda çalışma grubu kuracağız.”

‘Rüzgârın Çocukları projesi çok önemli’

“Rüzgârın Çocukları projesinin tanıtımını yaptığımızdan beri çok olumlu geri dönüşler aldık. Doğuş Grubu’yla çalışmamızın ve başında kendisi de bir yelkenci olan Ferit Şahenk’in bulunması bizim için büyük şans. Milli takım havuzundaki 80’e yakın sporcu için önemli bir ortaklık bu.”

4 branşta 6 sporcu ile Rio 2016 Olimpiyatları’na katılım için Belli, “Bu başarı hem Türkiye Yelken Federasyonu hem de ülkemiz için büyük bir gurur. Rüzgârın Çocukları çok önemli başarılara imza atmaya başladılar” dedi.

Haberin Devamı

En azından olimpik diploma