Gündem "En gizemli cinayet"i çözecek hastane bulundu

"En gizemli cinayet"i çözecek hastane bulundu

15.04.2015 - 16:24 | Son Güncellenme:

.

En gizemli cinayeti çözecek hastane bulundu

Pendik’teki evinde 46 günlük eşi Öznur Delibaş’ı rüya gördüğü sırada öldürdüğünü iddia eden Cemal Delibaş hakkında "Kasten öldürmek" ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. "Karımı öldürmüş olabilirim ama uyuduğum sırada. Çünkü ben REM hastasıyım" diye savunma yapan kocayla ilgili mahkeme, REM hastalığının varlığını belirleyecek hastaneyi tespit etti.

Haberin Devamı

REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU VAR MI SORUSU

Anadolu Adalet Sarayı 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15. celsesi görülen duruşmaya sadece tutuklu sanık Cemal Delibaş’ın avukatı Suna Çalışkan katıldı. Davanın geçtiğimiz celselerinde Adli Tıp Kurumu’ndan Delibaş’ın, olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak edebildiği yönünde rapor gelmişti. Bu rapor üzerine mahkeme, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yazı yazarak sanıkta ’REM uykusu davranış bozukluğu olup olmadığı’ konusunda yeniden rapor aldırılmasına karar vermişti.

HASTANE BULUNAMIYORDU

Davanın geçtiğimiz celselerinde Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi REM uykusu davranış bozukluğunun tespiti için "Polisomnografi’ tetkikinin yapılması gerektiğini ve hastanelerinde bu tetkikin yapılmadığını belirterek rapor düzenleyemeyeceklerini ifade etti. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de gerekli güvenlik önlemlerinin alınması halinde sanığı hastanelerine yatırabileceklerini aksi taktirde testin yapılamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

17 GÜN HASTANEDE KALACAK

Mahkeme heyeti bu sefer sanık Delibaş’ın, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmesini kararlaştırdı. Cemal Delibaş yarından itibaren 17 gün süre ile hastanede çeşitli testlerden geçecek ve testin sonucunda hazırlanan rapor mahkemeye sunulacak.

"UYKUDA ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRİM" İDDİASI

23 yaşındaki Öznur Delibaş ile 24 Kasım 2011 tarihinde evlenen 24 yaşındaki Cemal Delibaş, evliliklerinin 46. gününde eşini boğazını sıkıp, boynunu kırarak öldürdüğü gerekçesiyle 2012 yılı Ocak ayında tutuklandı. Delibaş ifadesinde, hiçbir şey hatırlamadığını, eşini rüyasında öldürmüş olabileceğini, uyandığında eşinin ölmüş ve elinin de boğazında olduğunu belirterek, "Eşimle herhangi bir sorunum yok. Olay gecesi bir süre sohbet ettikten sonra uyuduk. Bir elimle eşimin boğazını sıkmış ve diğer elimle de elini tutmuş halde uyandım. Elimi çekerken eşimin sertleştiğini fark ettim. Bir süre sonra öldüğünü anladım. Rüya gördüğüm sırada öldürmüş olabilirim" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

REM UYKUSU DAVRANIŞ BOZUKLUĞU

REM Uykusu Davranış Bozukluğu kişinin kendisine ya da uyuduğu sırada yanında bulunan kişiye zarar vermesine neden olabilen bir uyku hastalığı olarak tanımlanıyor ve kısaca ’rüyayı yaşama hastalığı’ olarak da adlandırılıyor. Kişinin bu hareketleri yaparken uyandığında gördüğü rüyayı hatırlayabildiği belirtiliyor.

Yazarlar