Gündem ‘En iyisini yaptık’

‘En iyisini yaptık’

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘İlçe Milli Eğitim Müdürleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu.

‘En iyisini yaptık’

Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürlerinden, yeni öğretim döneminde 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak müfredatı başta öğretmenler olmak üzere ilgililere anlatmasını istedi. Yeni müfredatla ilgili pek eleştiri almadıklarını vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:
“100 bin veya detaylı düşünürsek 1 milyona yakın değişiklik olmasına rağmen, eleştiriler bir iki konuyu geçmedi. Bunu yüzdeye vurursanız on binde 1 bile değildir. Üç - dört konu dışında kimse de yeni teklif getirmedi. Yeni müfredat için başta üniversitelerden olmak üzere görüşler alındı. Bugüne kadar yapılmış en iyi, en doğru, en demokratik, Türkiye’nin evlatlarını 21. Yüzyıl’a hazırlayacağı bir müfredat oluşturduk.”
‘Ahenkli müfredat’
Bakan şöyle devam etti: “Müfredat sadece bilgiden oluşmamalı. Yeni müfredat çağın gerektirdiği bilginin yanında beceri ve yeterlilik kazandırmayı da amaçlıyor. İlkokul birinci sınıftan lise 12. sınıfa kadar konu ve kavram bütünlüğünü dikkate alarak 176 sınıfı kapsayan 51 dersin müfredatını yeniledik. Müfredatta geniş bir katılımla ahengli bir bütünlük sağlandı.”

‘Gereksiz bulduğumuz konuları çıkardık’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz nasıl bir müfredat hazırladıklarını şöyle açıkladı: “Gereksiz konuları çıkardık, parçalanmış olan yerleri birleştirdik. Disiplinler arası değişimi yaptık. Yani ‘Coğrafyada olması uygun değildir’ dediklerimizi biyolojiye aldık, fizikte olması uygun olmayan konuları kimyaya aldık veya ilkokulda olması uygun olmayan konuları ortaokula aldık. Hatta bazı konuların da orta öğretime değil, yüksek öğretime alınması şeklinde değerlendirmede bulunduk.”

Haberin Devamı