Siyaset ‘Engeli birlikte aşarız’

‘Engeli birlikte aşarız’

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Yıldırım, Yörüklerin Toroslar’ın tepesinde ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu belirterek “Ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmeliyiz” dedi...

‘Engeli birlikte aşarız’

Başbakan Binali Yıldırım, dün Muğla’nın Seydikemer ilçesinin Boğalar Mahallesi’nde düzenlenen 19’uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yörükler’in Toroslar’ın tepesinde ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu belirten Yıldırım, Yörük Türkmenlerin yaylaların rengi ve neşesi, Anadolu’nun can damarı olduğunu söyledi. Yıldırım “Bir Yörük Türkmen olarak, Kayı Boyu’nun torunu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kınık’ın, Dodurga’nın, Kayı’nın, Bayat’ın, bütün Oğuzların yiğitleriyle gurur duyuyoruz. Buraya kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, kültürümüzü, hatıralarımızı yaşamak ve yaşatmak için geldik” dedi.
‘Geçit vermediniz’
“Siz Yörükler, 15 Temmuz’da Muğla’da, Marmaris’te alçaklara geçit vermediniz” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımızı şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Sizlere milletim adına teşekkür ediyorum. Türk demokrasisini zaferle sonlandırdınız. Darbecilere darbeyi vurdunuz. Onun için sizler bu dağların, civan mert, cömert, dost insanlarısınız. Bin yıl geride kaldı bir bin yıl daha olsa on bin yıl da olsa bizim kardeşliğimiz bir olacak, beraber olacak, daim olacaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak ilelebet Türkiye Cumhuriyeti payidar olacaktır.”
Atatürk vurgusu
Türkiye’nin çok zor bir coğrafyada bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bize düşen birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza ederek ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de ilerine taşımaktır. İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir. Bizim için bu ülkenin her bir ferdi aynıdır, başımızın tacıdır. Biz sadece İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı değil81 vilayeti sevgiyle kucaklayıp 780 bin kilometrekare vatan toprağını aynı ruhla sahipleniyoruz” dedi.

‘Milletin derdiyle dertlenmezseniz sürünürsünüz’

Başbakan Yıldırım konuşmasında Ege Denizi’nde önceki gece meydana gelen depreme de değindi. Yıldırım “Hemen AFAD, Kızılay ve ilgili bakanlıklarımız tekrar herhangi bir deprem olur düşüncesiyle gerekli tedbirleri aldılar. Eğer dertli değilseniz, milletin derdiyle dertlenmezseniz deprem olur, afet olur, yerlerde sürünürsünüz ama milletinizin, vatandaşınızın derdini dert edinirseniz, milletin adamı olursanız, ne olursa olsun hiçbir şey olmaz. Kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edersiniz.”