The Others 'Erdoğan bu yüzyılın en büyük lideri'

'Erdoğan bu yüzyılın en büyük lideri'

25.06.2016 - 15:43 | Son Güncellenme:

KKTC'li Bakan Atun, "Bu yüzyılın en büyük lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı olduğu bir devlettir konuştuğumuz." dedi.

Erdoğan bu yüzyılın en büyük lideri

Erdoğan bu yüzyılın en büyük lideri

Haberin Devamı

MİLLİYET HATAY
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Türkiye'nin 22 yılda bire yüz 85 büyüyen bir devlet olduğunun altını çizerek,"Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri haline gelen bir devlet vardır. Avrupa Birliği'nin üç ekonomisinden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu yüzyılın en büyük lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı olduğu bir devlettir konuştuğumuz." dedi. Atun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İskenderun'da düzenlenen 9'uncu Geleneksel İftar Yemeği'nde bir konuşma yaptı. Şehit haberlerinin Kıbrıs'ta içlerini yaktığını, şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade eden Atun, şunları söyledi: "KKTC'nin ana vatanıyla beraber yüzde 4, 4,5'u gören bir ülke haline gelmiştir. Hep beraber gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm programlarının ana vatanımızın maddi manevi destekleriyle KKTC'nin kendi ayaklarının üzerinde durma gayretini daha da üst safalara çıkardığı ve kendine güven duyduğu bir ülke haline getirmiştir. Biz Kıbrıs'ta ırkçılıkta yapmıyoruz. Şuan devam eden çözüm görüşmelerine de hükümet olarak destek veriyoruz. Hem Kıbrıs'ta kalıcı bir anlaşma olsun diye, hem ana vatanımızın Avrupa Birliği sürecinde önü açılsın diye hem de bu sorun artık ortadan kalsın diye. Küresel dünyanın gerekliliğinde hareket ediyoruz. Güney Kıbrıs bugün yüzde 2,5 ortalamayla Avrupa Birliği'ne üye en çok ülkesiymiş. Bizim 2017-2018 planlarımız yüzde 5,5'tur. Yani Güney Kıbrıs'ın 2 katıdır."

Haberin Devamı

'Anavatansız çözüm olmaz'

"Bütün bunlar ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman ifade ediyorum ekonomisi ve bunun devamında siyaseti ne kadar güçlenirse KKTC ekonomik ve dünya çapındaki statüsü aynı ordan yükselmekte. Bugün Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ifadelerini okudum. Çipras diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörlüğü ordan bitmeden Kıbrıs'la anlaşma yapmayız.' Biz Kıbrıs Türkleri olarak masada ön yargısız oturuyoruz. Siyasi eşitliğimiz olsun diyoruz. Türk askeri Mehmetçik bize yadigardır vazgeçmeyiz diyoruz ve şunu söylüyoruz; Biz kalıcı bir çözüme her zaman varız. Rasyonalite ve eşitlik temelinde her çözümü yapmaya hazırız. Fakat ana vatanımız Kıbrıs'tan çıksın diyorsan bileceksin ki bizim kanımız ay yıldızlı bayrağın üzerine düşmeden o bayrağı kimse KKTC'den çıkaramayacaktır."