Gündem ‘Eruygur’un beyninde ağır hasar oluştu’

‘Eruygur’un beyninde ağır hasar oluştu’

20.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ndeki Ergenekon davasında savunmasını yapan sanıklardan Mustafa Koç, terfisine 6 ay kala gözaltına alındığında eski savcı Zekeriya Öz’ün, kendisine, “Bak komutanların seni paketlediler. Sen de kendini harcama onları ele ver” dediğini ileri sürdü.

‘Eruygur’un beyninde ağır hasar oluştu’

Koç, “Bana yalancı şahitlik yapmadım diye ceza isteyen Öz bugün kaçaktır” dedi.

Haberin Devamı

Emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un avukatı Filiz Esen de, müvekkilinin beyin hasarının hiçbir zaman düzelmeyeceğinin kesinleşmesi nedeniyle 1 Nisan 2014’te “vesayet altına” alındığını, eşi Mukaddes Eruygur’un kendisine vasi olarak tayin edildiğini aktardı.

Esen, “Müvekkilim bu yargılama nedeniyle geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatının geri kalanını bakıma muhtaç ve akli arızalı olarak vesayet altında geçirmek zorundadır. Hakkında hüküm tesis edilmesi ve tutuklanması, müvekkilin yaşam hakkının doğrudan ihlali anlamına gelmektedir. Müvekkilim bu davadan önce hiçbir beyinsel problemi olmayan son derece zeki bir insan iken bu dava nedeniyle beyni ağır hasarlı bir insan olmuştur ve artık asla eskisi gibi olamayacaktır. Sebebi tamamen bu mahkemedir, yargılamadır” dedi.