Ege ‘FETÖ’cü olduklarını nereden bilecektim’

‘FETÖ’cü olduklarını nereden bilecektim’

25.02.2017 - 06:06 | Son Güncellenme:

İddianameye, kapatılan Gediz Üniversitesi’nin, 80 dönümlük arsayı nasıl aldığı da yansıdı. Arsa sahibi Yağcı, “FETÖ’cü olduklarını bilmiyordum” dedi. Arsanın bir kısmına lunapark kuruldu...

‘FETÖ’cü olduklarını nereden bilecektim’

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY’nin kapatılan Gediz Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede, Hatice Bahriye Yağcı’nın hastane yapılması için bağışladığı 44 dönümlük 80 milyon lira değerindeki arsanın nasıl ele geçirildiği anlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan, örgütün “üniversite imamı” olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Gediz Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede, bir hayırseverin hastane yapılması için bağışladığı 44 dönümlük 80 milyon lira değerindeki arsanın dini duygular ve iyi niyet suistimal edilerek nasıl ele geçirildiği anlatıldı.

Kavuk talep etmiş

Yağcı, 1971’de babasının ve erkek kardeşinin, 2009’da ise kız kardeşinin hayatını kaybetmesiyle arsanın kendisine miras kaldığını belirterek, yalnız kaldığından boşluğa düştüğünü bu sebeple daha önceden tanıdığı ve güvendiği AK Parti yöneticisi A.Y.’den yardım istedi. Daha önce bir cami, iki okul ve bir kaymakamlık binası için arsalarını bağışladığını dile getiren Hatice Bahriye Yağcı, A.Y.’nin yaptığı araştırmalar sonucu arsayı, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı ve Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk aracılığıyla bu üniversiteye verilmesi için çalışma yaptıklarını, Kavuk ve üniversitenin eski rektörü S.Ç. ile yaptıkları görüşmede bu taleplerini ilettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Fakülte kuracağız’ dediler

“Abdullah Kavuk, ‘Hemen gidip bu arsayı göreyim’ dedi ve orada beklerken arsayı görüp geldikten sonra ‘Buraya Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesi yaparım’ dedi. Hastane yapılacağı ve çocuklar eğitim göreceği için sevindiğini belirten Yağcı, üniversitenin FETÖ tarafından yönetildiğini bilmediğini kaydetti.

Kavuk’un, mütevelli heyet başkanlığını Işılay Saygın’a devrettiğini söylemesine kızdığını belirten Yağcı, “Kavuk’a, ‘Siz arsama hastane yapmayacaksınız, beni oyalıyorsunuz’ diyerek arsamı geri istedim. Ancak o ‘Buraya tıp fakültesi yapacağız’ diye ısrar etti” dedi, 2015’te imzası olmadan arsanın bir kısmına lunapark kurulduğunu söyledi.

Yazarlar