Siyaset ‘FETÖ ortak düşman’

‘FETÖ ortak düşman’

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pakistan Başbakanı Şerif’le görüşen Yıldırım, FETÖ’nün faaliyet gösterdiği 170 ülke için tehdit olduğunu, Pakistan’da artık hayat hakkı bulamayacağını söyledi. Şerif de “Türkiye’nin düşmanları Pakistan’ın düşmanlarıdır” dedi

‘FETÖ ortak düşman’

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün 170 ülkede tehdit olduğunu kaydeden Yıldırım, “FETÖ artık Pakistan’da hayat alanı bulamayacak” diye konuştu. Yıldırım, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. Yıldırım ve Şerif, baş başa görüşmenin ardından 5. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) toplantısına başkanlık yaptı. Başbakanlar daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. İki başbakan da konuşmasını, “Yaşa Pakistan, Yaşa Türkiye” diye bitirdi.
‘İkinci eviniz’
Yıldırım, Navaz Şerif’in 2 yıl sonra yeniden Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, “Evinden uzakta, ikinci evinde Türkiye’dedir, evinize hoş geldiniz. Kurtuluş Savaşı’nda bize verdiği destekler zihnimizde ve Türk halkının gönlünde özel bir yere sahiptir. Her iki ulusun kardeşliği birbirlerine zor zamanda verdikleri destekle sübut bulmuştur. Son olarak 15 Temmuz terörist darbe girişiminin ertesinde Pakistan hükümeti ve parlamentosunun her iki kanadı ve bütün Pakistan halkı Türkiye’nin yanında yer alarak bir kez daha dostluğu, kardeşliği ve tarihi dayanışma ruhunu göstermişlerdir. Zor günümüzde bize verdiğiniz desteğe bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Görüşmede Pakistan ile ticari, ekonomik ilişkilerin yanı sıra enerji, ulaşım, alt yapı alanında işbirliğine yönelik adımların konuşulduğunu kaydeden Yıldırım, FETÖ ile mücadele konusunda da şunları söyledi: “Türk milletine ve Türkiye’nin demokratik düzenine karşı kalkışma hareketine girişen FETÖ, faaliyette bulunduğu 170’e yakın ülkede büyük bir tehdittir. Kardeş Pakistan’ın da güvenliğine kamu düzenine karşı bir tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz bu terör örgütünün bütün izlerinin silinmesi ve Pakistan’dan çıkarılması konusunda çok titiz bir yaklaşımınız olduğunu biliyoruz. Kardeş Pakistan’ın atacağı ilave adımlarla FETÖ artık Pakistan’da hayat alanı bulamayacak ve tamamen ülkeyi terk edecektir.”
‘Dayanışma içindeyiz’
Şerif de 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, “Türkiye ve Türk halkı o gece çok büyük bir fedakarlıkla tanklara karşı sokağa çıkmıştır ve demokrasi için mücadele vermiştir, bu altın harflerle tarihe yazılacaktır. Bu darbe girişiminin arkasında bulunan yasa dışı terör örgütü konusunda herkesi uyandırmıştır. Pakistan da bu mücadeleye destek vermektedir. Türkiye’nin düşmanlarının Pakistan’ın düşmanları olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.
Şerif, “Türkiye bu tür hain ve korkakça girişimlere meydan vermeyeceğini biliyoruz. Türkiye ve Türk güvenliğine karşı yapılan saldırılara karşı gelerek güçlü şekilde duracağını biliyoruz. Türkiye aynı şekilde barış, gelişme ve refah yoluna devam edecektir. Türkiye’nin bu vizyonu, karizmatik Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın gösterdiği yol çerçevesindedir” diye konuştu.

10 anlaşma imzalandı
YDSK toplantısının ardından iki başbakan huzurunda 10 işbirliği anlaşması imzalandı. İki ülke arasında; “Zorlu Holding ile Pencap Eyaleti arasında enerji işbirliği”, “Anadolu Ajansı ile Pakistan haber ajansı arasında habercilik işbirliği”, “Ormancılık alanında işbirliği”, “Kütüphanecilik alanında işbirliği”, “Silahlı kuvvetler personel mübadelesi”, “İlaç analizi hizmetleri sağlanması konusunda teknik analiz”, “çevre alanında işbirliği”, “Kara para aklama ve terörizmin finansmanında istihbarat değişiminde işbirliği”, “hidrokarbon alanında işbirliği” anlaşmaları imzaladı. YDSK’nın ortak bildirisine de Yıldırım ile Şerif imza attı. Yıldırım, “Müzakerelerinde oldukça ilerleme sağlayan ve ilişkilerimizi arzu edilen seviyeye çıkaracak serbest ticaret anlaşmasının 2017 yılında imzalanması konusunda da ilgili bakanlara gerekli talimatı verdik” dedi.