Gündem ‘FETÖ, PKK’ya kaos önerdi’

‘FETÖ, PKK’ya kaos önerdi’

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski İçişleri Bakanı  Efkan Ala, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, özetle  şunları kaydetti:

‘FETÖ, PKK’ya kaos önerdi’

KUZEY IRAK’TA GÖRÜŞTÜLER: PKK ile FETÖ’cülerin görüşmeleri K. Irak’ta oluyor ve Türkiye’yi kaosa sürekleme tekliflerini götürüyorlar.

EMNİYETTE YÜZDE 90: 17/25 Aralık öncesi Emniyet birimlerinde yüzde 90’ın üzerinde oranlardalardı. 17/25 Aralık sonrası 2-3 ay içerisinde emniyet müdürlerinden onlara ait olanların tamamını değiştirdik.

15 TEMMUZ’DA NEREDE OLDUĞUNU ANLATTI: 2 F-16’yı o gece bindiğimiz uçağı Malatya’ya indirmek için kaldırmışlar. Ama acaba Emniyetin uçağıyla mı geliyor diye kafa karışıklığı mıdır, nedir, tam bilemiyorum. O F-16’lar aşağı inmişler muvakkaf olamadan. O gece MİT Müsteşarımızla görüştüm, bu uçakları en azından tedirgin edecek şeyler vardı ellerinde. Onları sevk ettik, Meclis’e, Külliyeye ve Başbakanlığa. Türksat’a da ikinci saldırıyı önlemek için, Ejder diye bir araç vardı, onları henüz teslim almamıştık, onları sevk ettik fabrikadan. Jandarmada Karargahı ele geçiren de zamanında tayin ettiğimiz, ama bir senedir işlemi gerçekleşmeyen, tayin emrim tebliğ edilmediği için 1 yıl öyle görev yapan kişi. Şu saat, şu tarihte şöyle bir şey olacak diye bir istihbarat bilgisi gelmiş değil. Ama bunlar şöyle şöyle bir şey yapabilirler diye istihbarat birimlerinden değerlendirmeler geliyordu. O tarihten önce de geliyordu.

Ala, “Adil Öksüzü kim serbest bıraktı?” sorusu üzerine ise “Bu soruyu çok ayıplıyorum. Emniyet Jandarma bana bağlı onu gözaltına alan biziz onu da Adalet Bakanlığına soracaksınız” dedi.

Yazarlar