Gündem ‘FETÖ yere serilmiş, perişan’

‘FETÖ yere serilmiş, perişan’

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan Fehmi Koru, “Fetö perişan halde yatıyor. Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle destek versem ne olur, vermesem ne olur” ifadelerini kullandı

‘FETÖ yere serilmiş, perişan’

Gazeteci yazar Fehmi Koru, TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda özetle şunları söyledi:

- DIŞARIDAN BİLİNMİYORDU: 11 Eylül, ABD için nasıl travma yarattıysa Türkiye için 15 Temmuz aynı travmayı yarattı. Orada ABD’ye saldıranlar dışarıdan gelmişti. 15 Temmuz toplumun içerisinde yaşayan insanların içinde yer aldığı, devleti korumayla görevlilerin içinde bulunduğu bir girişim. FETÖ’nün ülkemize askeri darbe girişimini yapacağını pek çok kişi idrak edememişti. Bu grubu yıllardır takip eden bir gazeteciyim. Böyle bir hazırlık içinde oldukları dışarıdan bir emaresi yoktu.

- TÜRKİYE KARŞITI DİASPORA: 200’e yakın ülkede olduğu söyleniyor varlıkları. Pek çok ülkede üniversiteleriyle, destek veren insan unsurlarıyla önemli. 17-25 Aralık sonrasında yurt dışından Türkiye’ye yönelik, bulundukları ülkeden kötü durumda göstermeye çalışmaları gibi bir diaspora var.

- DERİN CEMAAT İŞİ: Derin cemaat üzerinde durulması gereken bir durum. Bir görünen kısım var bir de görünmeyen var. FETÖ denilen o derinin eseri olduğu kanaatindeyim. Derinlik, bu cemaatin eylemleri yapan kısmı. 10 kişi mi 10 bin kişi mi bilmiyorum. Çekirdek örgüt olduğu kanaatindeyim. Her yere uzanan derinlik bu.

- ABD’YE GİDİNCE FARKLILAŞTI: 1999. (ABD’ye gittiği tarih) Bence o tarihe kadar Gülen ve ondan sonraki Gülen arasında büyük farklılaşma var.

- BİZ DE DARBE ALDIK: Darbeyi sadece FETÖ almadı, biz de aldık. Bu kadar yalancılık, doğrudan sapmalar. Biz de darbe aldık. Bu kadar askerin FETÖ’cü olmasını bu aklımla zannetmiyorum. Kendileri gibi olmayan subayları da bu işin içine sokmuşlar belli. FETÖ’cü olup faal olan subay var mı? Mutlaka vardır.

- İÇTİĞİ SUYU İÇEN DUYMADIM: Gülen’in içtiği suyun artığını içen, sümüğünü sildiği mendili değerlendirenler olduğunu bırakın görmeyi, duymadım bile. Böyle bir şeyin, onlarla irtibatla insanların yapacağını düşünemiyorum. Cahil insanlarla irtibatlı bunlar olabilir.

- ABD İADE İÇİN UYGUN ZAMANI BEKLİYOR: Gülen’i niye iade etmediklerini düşündükçe güçlük çekiyorum. İade için uygun zamanı bekliyorlar, belki pazarlık bekliyorlar. Buradan birileri onu verirseniz daha önce yapmayız dediği şeyi yaparız diye. Belki böyle bir şeyi bekliyorlar. Ya da kendilerine en zararsız olacak bir dönemi bekliyorlar. Koru, Komisyon Başkanı Reşat Petek’in Koru’nun verdiği cevapları kast ederek “Fetöye destek olarak algıladım” demesi üzerine “FETÖ, Perişan halde yerde yatıyor. Cumhurbaşkanının ifadesiyle destek versem ne olur, vermesem ne olur” dedi.