Ekonomi ‘Fikirtepe’de çözüm ortağı olarak devreye girdik’

‘Fikirtepe’de çözüm ortağı olarak devreye girdik’

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, “Bir taraftan hiç başlanmamış adalarda İller Bankası ve Kiptaş olarak devreye giriyoruz, bir taraftan da çözüm bulamayan grupları birbirinden ayırarak, yeni imarlar yaparak orada yol açıyoruz” dedi.

‘Fikirtepe’de çözüm ortağı olarak devreye girdik’

Bakan Özhaseki, Fikirtepe’deki çalışmalar özelinde kentsel dönüşüm alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özhaseki, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin iyi niyetle başladığını anlatarak, gönüllü aktörlerin zamanla geri çekilmesiyle vatandaşlarla müteahhitlerin karşı karşıya kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Fikirtepe’de birtakım çözümsüzlüklerin insanları bıktırdığını belirten Özhaseki, “Bu bölge Kadıköy’ün en merkezi yeri. 45-50 bin kişiyi ilgilendirecek bir olay var ortada. Önce oradaki insanları dinledim. Platformları, müteahhitler grubunu dinledim. Bulduğumuz çözümlerle şimdi Fikirtepe’de adeta çözüm ortağı gibi devreye giriyoruz. Tespit ettiğimiz sorunlara çözümler getirdik. Orada 15-20 gün, bir ay içerisinde bir temel atma töreni düzenleriz. Aslında orada 60 civarında büyük ada var. Bu adalar içerisinde sadece 25 tanesi işi bitirmiş, işe başlamak üzere. 15 tanesi ihtilaflı, sıkıntılı ve adeta yıllardır yılan hikayesine dönen oradaki bu durumdan dolayı vatandaş müteahhitleri, müteahhitler de vatandaşları suçluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Levhamızı takacağız’

2 yıl içinde inşaatların başlayıp biteceğini anlatan Özhaseki, “Bir 10 kadar adada temel atacağız, 5 kadarında da yıkıma başlayacağız. Bu 15 adada da nereden baksanız 15-20 bin kişiyi ilgilendiren bir hareket başlayacak. Orada nihayetinde hareketlenmeyen, hiç hareket olmayan yerlerde de İller Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak gideceğiz ve levhamızı takacağız. Vatandaşı ikna edip işi bitireceğiz. Bu aşamadayız” dedi.

Bakanlık koordinesinde Fikirtepe’deki inşaatların bitirilmesi için yürütülen çalışma kapsamında Bakan Özhaseki’nin de katıldığı toplantıda, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve 2 firma yetkilisi arasında protokol de imzalandı.